BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Sikkerheten styrket ved det thailandske parlamentetPolitiet har økt sikkerheten rundt parlamentsbygningen i dag, tirsdag, i forkant av et planlagt demonstrasjon organisert av "United Front for Thammasat and Demonstration" (UFTD), ment å presse senatorer til å stemme på Move Forward-partileder Pita Limjaroenrat som Thailands statsminister.


Senatet holder en spesiell sesjon i dag for å vurdere godkjenning av nominerte til å fylle ledige stillinger ved National Anti-Corruption Commission, valgkommisjonen og revisjonsrådet.

Hundrevis av politi, inkludert sivilkledde offiserer, med offiserer fra Taopoon og Bang Pho politistasjoner, har blitt utplassert for å hindre demonstranter i komme inn på parlamentsområdet og for å opprettholde orden.

Parlamentets sikkerhetstjeneste har i oppgave å opprettholde sikkerheten i selve anlegget.

Mobile toalettfasiliteter tilbys av byadministrasjonen under demonstrasjonen, som er planlagt å starte klokken 17.00 og vare til klokken 20.00.

Pita trenger minst 376 samlede stemmer fra parlamentsmedlemmer og senatorer for å godkjenne sitt statsministerkandidatur. Koalisjonsalliansen på åtte partier, ledet av Move Forward, har til sammen 313 stemmer i huset, så Pita trenger fortsatt minst 63 stemmer fra Senatet.

Kilde: Thai PBS

Thai-husholdningenes gjeld passerer 15 billioner bahtThailands husholdningers gjeld fortsetter å øke på grunn av virkningene av pandemien, og passerte 15 billioner baht i fjerde kvartal i fjor, sa National Economic and Social Development Council (NESDC) mandag.

Husholdningenes gjeld økte med 3,5 % til 15,09 billioner baht i fjerde kvartal 2022, en økning fra 14,91 milliarder baht registrert i forrige kvartal, en økning på 4 %.

Forholdet mellom husholdningenes gjeld og bruttonasjonalprodukt (BNP) var på 86,9 %, marginalt lavere enn i 3. kvartal 2022, som ble registrert på 88,1 %. Byrået tilskrev dette fallet til utvidelsen av BNP.

NESDCs generalsekretær Danucha Pichayanan sa at husholdningenes gjeld vokser, om enn i en lavere hastighet enn forrige kvartal, på grunn av den fortsatte økningen i «dårlig gjeld», som har gjort at flere ikke er i stand til å betale tilbake lånene sine.

– Husholdningsgjeld er fortsatt en "tikkende bombe", et problem som den nye regjeringen må holde øye med, sa han. – Tidligere regjeringer har satt inn flere tiltak for å takle problemet, men gjelden vokser fortsatt.

Danucha la til at den nye regjeringen må fortsette å implementere slike tiltak som gjeldsrestrukturering og fremme ansvarlige utgifter blant publikum.

– Finansnæringen må også redusere kampanjer som stimulerer bruk av kredittkort eller lignende tjenester, noe som kan påvirke folks økonomiske disiplin og følgelig føre til at de påtar seg mer gjeld, sier han.

NESDC rapporterte også om en bedre sysselsettingssituasjon i første kvartal 2023 med 39,6 millioner sysselsatte, en økning på 2,4 % fra år til år. Senteret tilskrev økningen til økende sysselsettingsmuligheter i både landbruks- og ikke-landbrukssektoren.

Gjennomsnittlig arbeidstid i offentlig sektor er 41,4 timer per uke og 44,3 timer per uke i privat sektor.

6,3 millioner mennesker jobbet overtid i første kvartal i år, en økning på 9 % fra år til år.

Arbeidsledigheten ble registrert på 1,05 %, med rundt 460.000 personer uten arbeid.

Digital- og IT-sektoren rapporterte den største mangelen på fagarbeidere med rundt 30.000 ledige stillinger på grunn av det lave antallet nyutdannede innen spesifikke felt.

Danucha la til at Move Forward Partys politikk med å øke minstelønnen til 450 baht per dag kan ha både positive og negative effekter på økonomien. Han sa at de økte lønningene kan bidra til å redusere husholdningenes gjeld, men kan medføre ekstra kostnader for arbeidsgivere, som igjen må øke prisene.

– Videre kan en høyere minstelønn påvirke utenlandske investorers beslutning om å starte eller utvide virksomheter i Thailand, sier han.

Kilde: The Nation


Pattaya bygger tak på Bali Hai bryggeBystyret i Pattaya godkjente mandag t budsjett på 8.850.000 baht for å bygge et tak for å dekke gangveien til Bali Hai Pier.

Prosjektet er rettet mot å legge til rette for et stort antall mennesker som skal reise fra Pattaya til Koh Larn eller omvendt på daglig basis.

Dette vil skape skygge for solen mens passasjerene venter, heter det i kunngjøringen, samt bidratt til å bygge et positivt image for byen.

Det godkjente budsjettet er på 8.850.000 baht, men det er ikke oppgitt noe eksakt start- eller fullføringsdato i kunngjøringen.

Kilde: The Pattaya News


Seks drept - 18 skadde i takkollapsSeks skoleelever omkom og 18 andre, mange av dem også skoleelever, ble skadd da taket på en skole i Sam Ngam-distriktet i Phichit-provinsen kollapset under et kraftig regnvær mandag kveld.


De første rapportene indikerer at to studenter døde på stedet og fire andre ble erklært døde ved ankomst til et sykehus i distriktet.

Det er rapportert at mange studenter og andre tok ly i en bygning på Wat Noen Po-skolen i Noen Po-distriktet under det kraftige regnskyllet og den sterke vinden før taket kollapset.

Redningsteam ble sendt til skolen for å hente ut de som var fanget under det falne taket. Over 20 personer ble trukket ut og to av de omkom på stedet. Resten ble brakt til sykehus, men fire ble erklært døde ved ankomst.

Phichit-guvernør Payon Asawapichayon dro til skolen for å ha tilsyn med redningsaksjoner.

Kilde: Thai PBS


Dagens valutakurser, tirsdag 23. mai 2023Ingen store forandringer for krona, ved kjøp av thailandske baht.

På dagens første oppdatering av kurser, har de 8 bankene disse tallene.

Bank of Ayudhya Krungsri Bank.
Veksling av kontanter er på 2,98000 baht. TT overføring er på 3,11346 baht.

Bangkok Bank.
Veksling av kontanter er på 2,99000 baht. TT overføring er på 3,13250 baht.

CIMB Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,11920 baht.

Kasikorn Bank.
Veksling av kontanter er på 2,96567 baht. TT overføring er på 3,11792 baht.

Siam Commercial Bank.
Veksling av kontanter er på 2,95250 baht. TT overføring er på 3,13250 baht.

TTB Bank.
Veksling av kontanter er på 3,01000 baht. TT overføring er på 3,14125 baht.

Krung Thai Bank.
Veksling av kontanter er på 2,98000 baht. TT overføring er på 3,13700 baht.

UOB Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,12800 baht.


Naken munk sjokkerte beboere i Udon ThaniEn 42 år gammel buddhistmunk sjokkerte søndag beboere i Udon Thani-provinsen da han plutselig kastet klærne og gikk naken i gatene.

Vitner ble bekymret for hans oppførsel, og han ble senere avhørt og tatt med til sykehus for nødvendig behandling.

Det ble antydet at han kunne lide av psykiske problemer som førte til midlertidig ustabilitet.

Det ble også klart at 42 åringen ikke var under påvirkning av alkohol eller ulovlige stoffer, noe som tyder på at handlingene hans sannsynligvis skyldtes en nevrologisk problemstilling.

Kilde: Buriram TimesEr den store hasjfesten over i Thailand?Det ser ut til at det å kjøpe cannabis på gatene i Thailand snart er over, ettersom nesten alle partier som stilte til det nylige valget krever gjenninnføring av loven som avkriminaliserte cannabisplanten.

Av Dr Paul Crosio
Innlegg i The Phuket News


I mangel på regulering og strenge regler har cannabisindustrien blomstret i Thailand. Med over 250.000 dyrkere og over 4.500 dispensarer som selger cannabis i hver provins, ble industrien verdsatt til 1 milliard dollar innen 2025 av University of Thai Chamber of Commerce. Thailand har blitt så beryktet for cannabis at dette har ført til at tollere i andre land undersøke hjemvendte reisende for cannabis.

Anutin Charnvirakul, som før det nasjonale valget fungerte som helseminister, la frem en overbevisende sak for legalisering av stoffet. Han hevdet at ved å legalisere cannabis, ville det effektivt lindre overbefolkning i fengsler og stimulere veksten av hampindustrien, og dermed redusere fattigdomsraten. I tillegg hadde Thailand som mål å styrke sine nye medisin- og kulinariske sektorer, med forventninger om å generere betydelige inntekter i fremtiden.

Men mye har endret seg siden Bhumjaithai-partiet raskt vant folkelig støtte for å avkriminalisere cannabis og raskt implementerte det gjennom deres partnerskap med den militærstøttede regjeringen. Kaos og bruk av cannabis ble omfattende

De fleste partiene i det nasjonale valget, av politiske eller moralske grunner, gikk inn for å oppheve avkriminaliseringen og begrense cannabissalg til medisinske formål.

Populariteten til denne lovede nedbrytningen blant thailandske velgere er åpenbar. Virale videoer av rusede skolebarn, så vel som turister som er ute av kontroll, har opprørt en bredt konservativ offentlighet som nå ser ferdigrullede joints tilsalgs overalt for mindre enn 100 baht.

Cannabis har blitt et politisk hett tema, og vi vil neppe se et fornuftig utfall. Rett eller galt, synet er at lite av de antatte rikdommene har strømmet til thailandske bønder, og rekreasjonsmarkedene blir sett på som dominert av utenlandske investorer og ulovlig importerte produkter.

Arrangementer som 'Phuket Ganja-festivalen' og den avbrutte 'Khao San Road 420-feiringen' irriterte mange moderate thaier som ser på disse hendelsene som misbruk av grunnlaget for liberalisering av cannabis og sjenerende landet.

Pheu Thai partiet vant folkelig støtte ved å foreslå å umiddelbart gjenoppføre cannabis som et narkotikum samtidig som de beholder sine medisinske anvendelser og forby all rekreasjonsbruk, som de sier påvirker thailandske ungdommer negativt.

Paetongtarn Shinawatra har trukket på nasjonens hjertestrenger og sagt: – Jeg vil ikke at barna mine skal vokse opp i et land hvor narkotika er lett å finne, og cannabis er liberalisert.

Move Forward Party, nå den klare vinneren valget, er kjent for å være progressive på flere områder, men på cannabis støtter de samme tilnærming som Pheu Thai, og sier at det er viktig å utslette ulovlig rekreasjonssalg og ulisensierte dyrkere før de gradvis utvider medisinsk cannabis igjen.

Bare ett parti fortsetter sterk støtte til et liberalt cannabisregime. Bhumjaithai ledet av Anutin er klar over at valgresultatet 14. mai igjen plasserer ham i en potensiell nøkkelposisjon, slik det gjorde i 2019.

Anutin fortsetter å understreke at støtte til et lovforslag om cannabisregulering, som notorisk ikke ble vedtatt i forrige parlament, er avgjørende for å få Bhumjaithai-partiets støtte. Valgplakatene hans fortsatte å love en gylden æra for Nordøst-bonden med cannabisproduksjon som fortsatt et kjerneelement.

Ifølge Anutin samlet Pheu Thai og forskjellige kritikere fra ulik politisk bakgrunn seg sammen for å støtte fjerning av cannabis fra narkotikalisten. Handlingene deres virket nå mer politisk motiverte da de strategisk vekket misnøye under dette valget, og praktisk talt omgå enhver meningsfull diskusjon om en cannabislov som han tror de til slutt ville støtte.

Uavhengig av parti, politisk retning eller ethvert filosofisk syn på cannabis, er det veldig åpenbart regulering og håndhevelse kommer og langsiktig bransjesuksess trenger sårt den sikkerheten som manglet det siste året.

Hva er det sannsynlige resultatet for bransjen?
Smarte penger er på enhver innkommende regjering som omdefinerer "rekreasjons" cannabis som misbruk av et narkotikum, samtidig som de beholder kontrollert bruk av planten i henhold til Thai Traditional Medicine Act. Forebygging av rekreasjonsbruk er et felles tema for alle parter uavhengig av troverdige bevis på negativ innvirkning på det thailandske samfunnet og thailandske ungdom.

En kommentator oppsummerte den mulige fremtiden da han sa: – Det er egentlig ikke en sjanse for at loven blir reversert, men det er en stor sjanse for regelverk som vil hindre rekruttering i industrien ... tenk på det som øl ... alkohol ... det vil ikke være ulovlig, men det vil bli ekstremt regulert.

Til tross for den utbredte tilstedeværelsen av cannabis, er det viktig å huske at det alltid var påkrevd med tillatelser på alle trinn.

Selv i dag må dispensarer være lisensiert og operere under "Beskyttelse og fremme av kunnskap om thailandsk tradisjonell medisin Act". Hvordan håndheving utspiller seg og hvilken form en eventuell regulert bruk av cannabis har er fortsatt uklart. Kontrollerte modeller som de som kjøres i Sveits og Tyskland er mer sannsynlig å påvirke beslutningstakere enn Canadas legaliseringsmodell.

Under gjeldende rammeverk er profesjonelle dyrkere også pålagt å skaffe kommersielle lisenser som er forskjellige fra de over 500.000 lisensene som er oppnådd gjennom Pluk Ganja-appen, som alltid var ment for de som ønsker å dyrke cannabis til personlig bruk.

Fremover vil sannsynligvis alle dyrkere som selger under Traditional Medicine Act trenge denne kommersielle lisensen, men eierskapet vil bli undersøkt, og enhver dyrker vil måtte bruke sporing og sporingsprosedyrer samt følge GACP- og GMP-standarder – noe som gjør at mange dyrkere med lite kapital er ute av stand til å forsette eller starte opp virksomhet.

Av Dr Paul Crosio
Dr. Paul Crosio er partner i ‘Silk Legal’. 


Norse vurderer flere avganger til AsiaFlyselskapet Norse Atlantic Airways har fått god respons på den nye direkteruten mellom Oslo og Bangkok som starter i høst. 

Billettsalget har vært svært godt, og dette er den eneste direkteruten mellom Norge og Thailand etter at Thai Airways stanset virksomheten under pandemien, skriver Agderposten

Norse vurderer nå om frekvensen på tilbudet mellom Norge og Asia skal økes.

Flytiden mellom Oslo og Bangkok er rundt 13 timer. I tillegg til ruten til Bangkok, har selskapet også åpnet flere ruter til Jamaica og Barbados fra Gatwick-flyplassen i London.

Kilde: Agderposten
Innbruddstyv med kniv skremt av snakkende kameraInnbruddstyven ser direkte på CCTV-kameraet sjokkert av en stemme som snakket til ham, noe som fikk ham til å slippe alt og løpe for livet.


En 38 år gammel familemann har politianmeldt en innbruddstyv som brøt seg inn i huset mens datteren var alene på rommet sitt.

Huset, som ligger øst i Pattaya, fikk besøk av ubuden gjest for to uker siden. Innbruddet ble filmet av kameraene i huset, mens mannens datter var alene.

Han selv dro på jobb, og etterlot datteren sin alene hjemme. Kort tid etter ringte datteren ham og fortalte ham om uvanlige lyder som antydet at noen forsøkte å bryte seg inn i huset deres.

38 åringen var bekymret og tok kontakt med naboen for å undersøke og sjekket umiddelbart CCTV-kameraet. Til sitt sjokk oppdaget han en mellomstor mann, kledd i en svart skjorte, hvite shorts, sandaler, en hjelm og en ansiktsmaske, som undersøkte stuen deres.

Da inntrengeren la merke til CCTV-kameraene, forsøkte han å unngå og bli filmet ved å vippe et av kameraene oppover. Husets eier svarte raskt og brukte lydsystemet koblet til kameraet for å snakke direkte med inntrengeren. Den uventede kommunikasjonen skremte inntrengeren, som umiddelbart flyktet fra stedet, og fikk bare med seg vekslepenger og små sedler til en verdi av rundt 500 baht.

Heldigvis brøt ikke inntrengeren seg inn på datterens rom, og ingen ble skadet. Senere oppdaget 38 åringen at forbryteren hadde brukt en kniv for å bryte opp en annen dør i huset. 

Saken fortsetter under bildetMed de belastende bevisene fanget på CCTV-opptakene, meldte mannen hendelsen til politiet, uten at de sålagt har brydd seg om saken.

Frustrert over mangelen på politiets interesse tok 38 åringen kontakt med pressen, og oppfordret politiet til å gjennomføre en rask etterforskning for å spore opp den skyldige og sikre at vedkommende blir rettsforfulgt.

Kilde: Pattaya Mail

Nordmann omkom i MC-ulykke i Thailand

En norsk mann omkom i en MC-ulykke i Thailand lørdag. Utenriksdepartementet bekrefter dødsfallet, men ønsker ikke å gå ut med identitet eller hvor vedkommende er hjemmehørende av hensyn til personvernet og pårørende. 

Mannen var folkeregistrert i Buskerud. 

Familien bekrefter dødsfallet og forteller at mannen kjørte ut i en sving og døde på grunn av omfattende skader. 

Det lokale politiet i Thailand har ikke besvart henvendelser fra Drammens Tidende, og politiet i Sør-Øst henviser til UD.Bygger tomannsboliger siden kostnadspress går ut over kjøperneBoligutviklere tilbyr kjøpere "tomannsboliger" som et rimeligere alternativ til eneboliger, siden de nåværende levekostnadene overgår thaienes inntektsvekst.


Ifølge Vichai Viratkapan, i Eiendomsinformasjonssenteret, har markedstrenden endret seg. Med overskudd av rekkehus som er rimelige for middelklasseinntektsgrupper, satser flere boligutbyggere seg på å bygge tomannsboliger for å møte etterspørselen til kjøpere som vanligvis ser etter eneboliger.

I første kvartal i år ble det gitt 6.290 byggetillatelser (41,2 %) for rekkehusenheter, en nedgang på 10,4 % sammenlignet med første kvartal i fjor, mens det ble gitt 4.992 byggetillatelser (32,7 %) for eneboliger i første kvartal i år, ned 17,8 % sammenlignet med samme periode i fjor, og 3.233 byggetillatelser (21,2 %) ble utstedt for tomannsboliger, opp 2,9 % fra år til år.

– Kostnadene for byggematerialer har økt med 5-10 %, noe som har resultert i en økning i byggekostnadene. Det er imidlertid vanskelig å overføre de høyere kostnadene umiddelbart og fullt ut til forbrukerne, siden deres disponible inntekt har gått ned på grunn av de økende kostnadene.

– Derfor tyr flere boligutviklere til å bygge tomannsboliger som et rimeligere alternativ for forbrukere som søker privat boareal enn et rekkehus til en pris som er mindre enn prisen for en enebolig, sa Vichai.

Soranan Setthi, president i Chiang Mai Real Estate Association, sa at han har lagt merke til tegn på et skifte tilbake til tomannsboliger basert på høyere trafikk i nettsøk. Tomteprisene for eneboliger har gått kraftig opp på grunn av inflasjon, midt i en økning i byggevarepriser og lønnskostnader. Kostnadene ved å bygge en enebolig har gått utover det rimelige nivået for de fleste kjøpere i middelklassen.

Den forverrede virkningen av global oppvarming, som den siste asiatiske hetebølgen, gir en ny utfordring for infrastruktur- og byplanleggere som anbefaler omfattende bruk av varmeabsorberende materialer i bygninger og boliger i Thailand.

Høye temperaturer kan forårsake skade på veier, bygninger og annen infrastruktur. Mer bruk av isolasjon for å spare økende strømkostnader vil øke byggekostnadene ytterligere i fremtiden, ifølge Thailand Future Foundation.

Kilde: The Nation

TCC: – Økt minstelønn vil ikke komme thaier til godeThai Chamber of Commerce (TCC) fraråder kommende regjeringen å heve den daglige minstelønnen til 450 baht.

Tawatchai Setjinda, i TCC, sier at minimumslønnen på 450 baht for ufaglærte arbeidere bare vil være til fordel for migrantarbeidere, siden de fleste thaier er ansatt som faglærte arbeidere.

Move Forward Party, som vant valget 14. mai, har lovet at de i regjeringsposisjon vil heve den daglige minstelønnen til 450 baht på landsbasis i løpet av de første 100 dagene i førersetet.

Daglig minstelønn varierer for tiden fra provins til provins, og varierer mellom 328 baht og 354 baht etter den siste lønnsøkningen. Den siste økningen kom i oktober i fjor.

Tawatchai sier at siden de fleste migrantarbeidere sender det de tjener til hjemlandet, vil en lønnsøkning ikke komme den lokale økonomien til gode.

Han sier at den daglige minstelønnen bør overlates til trepartslønnskomitéen ettersom den består av representanter for arbeidere, arbeidsgivere og regjeringen, i stedet for å bli diktert av regjeringen.

Tawatchai la til at lønnskomitéen ville vurdere riktige lønnsnivå basert på inflasjon og levekostnadene i provinsene.

Han oppfordret også Move Forward til å gi de seks økonomiske departementene : industri, handel, energi, transport, finans og landbruks, til kunnskapsrike og dyktige ministere.

Han sier at ministere som skal fylle disse seks departementene bør ha erfaring og være villige til å jobbe med privat sektor for å drive opp økonomien.

Kilde: The Nation


Phu Kho Noi klar for turister etter at regnet gjenopprettet brannskadde grøntområderPhu Kho Noi-fjelltoppen, et populært utsiktspunkt for å nyte det berømte tåkehavet, har igjen blitt grønt etter regnet forrige måned etter at området ble skadet av skogbranner.

Landsbyboere i landsbyen Ban Boong i Tambon Na Haew i Loei-provinsen la ut nye bilder på Facebook-sidene sine, og sa at Phu Kho Noi nå er klar til å ta imot turister.

Bildene viser fjelltoppen dekket av grønt gress og trær mot det spektakulære bakteppet av tåkehavet. 

Saken fortsetter under bildetI mars og april hadde tørken og den brennende temperaturen i området utløst skogbranner som gjorde de fleste deler av Phu Kho Noi-fjellet og andre fjell i Loei-provinsen til svart aske.

Men det tidlige regnet forrige måned vasket raskt bort minnene om de utbrente trærne og gresset, og gjenopprettet grøntområdet til området. Regnet fylte også opp de tørre bekkene i områdene.

Utsiktspunktet på Phu Kho Noi er populært for turister å slå leir der om natten og våkne opp for å se soloppgangen og tåkehavet. 

Saken fortsetter under bildetCampingplassen på fjelltoppen er for det meste opptatt om vinteren, men turister begynner å komme fra begynnelsen av regntiden. Morgentemperaturen synker til behagelige 18 grader celsius.

Turister kan reise fra sentrum av Na Haew-distriktet til fjelltoppen ved å sykle i landsbyboernes kjøretøy. Turen tar omtrent en halvtime.

Kilde: The Nation

35 skadd i båtulykke - føreren testet positivt for metamfetaminEn båtfører har testet positivt på metamfetamin etter at 35 personer, hvorav de fleste var utenlandske turister, ble skadet etter at en turbåt krasjet inn i en søyle i Chalong på Phuket 17. mai. 

Phuket-politiet sier til lokale medier i dag, mandag, at den aktuelle turbåtføreren (29) gjennomgikk en standard blodprøve for alkohol og narkotika etter ulykken.

Det ble ikke funnet alkohol i blodprøvene hans, men det ble funnet metamfetamin.

Politiet fortsetter etterforskningen og siktelsene mot mannen vil bli utvidet ettersom ofrenes skader ledes på lokale sykehus. De utenlanske skadede får visumforlengelse fra Phuket Immigration.

Nødetatene ble varslet om ulykken onsdag 17. mai nær Chalong Pier med mange skader. Mer enn et dusin ambulanser fra det nærliggende området ankom Chalong-bryggen.

Totalt ble 35 personer skadet, av disse mange utenlandske turister, etter at en turbåt krasjet inn i en søyle i Chalong på Phuket 17. mai.

Kilde: Phuket ExpressSlik straffes thai-politi som ikke gjør jobben sinFjorten politifolk som ikke har gjort jobben sin på en skikkelig måte måtte stå skolerett i bar overkropp og uten sko på glovarm asfalt i stekende sol som straff utenfor Su-Ngai Kolok politistasjon i Narathiwat-provinsen.

Politiet sier dette mandag etter at en Facebook-side «Phra Chan Lai Kratai» la ut et bilde av noen politifolk som sto utenfor politistasjonen i varmen uten skjorte og sko.

Straffen ble fullbyrdet på lørdag, ifølge innlegget og noen av politimannen skal ha fått heteslag og andre ble kraftig solbrente. De slal ha stått i stekene sol i timesvis.

Ifølge innlegger fra politistasjonsledelsen måtte 14 politifolk gjennomgå disiplintrening for svikt i å utføre oppgaver.

De sier at noen politifolk hadde forsømt sine plikter og avviste anmeldelser fra publikum og hindre den juridiske prosessen, noe som økte arbeidsmengden til andre offiserer.

Tjenestemennene hadde også unnlatt å legge inn informasjon i politiets datasystem, heter det i innlegget, og det ble lagt til at politimesteren hadde instruert de om å være ansvarlige i arbeidet sitt mange ganger.

Denne disiplinopplæringen skal ha hatt som mål å gjøre politibetjentene bevisst på pliktene sine. Ingen skal ha blitt fysisk straffet.

En som var blant de 14 politibetjentene som ble straffet, sier at de ble beordret til å bytte posisjon mellom stående og hvile med noen få timers mellomrom.  Han benekter at noen hadde fått et heteslag, og la til at noen offiserer som ikke var i stand til å stå, hadde fått sitte en stund.

Kilde: The Nation

Yingluck: – Værsåsnill - ikke flere kupp!I en kommentar som markerer niårsdagen for kuppet som avsatte hennes regjering, sa tidligere statsminister Yingluck Shinawatra at hun håpet det var det siste.

Yinglucks regjering ble kastet ut av et militærkupp 22. mai 2014, ledet av daværende hærsjef Prayut Chan-o-cha.

I et Facebook-innlegg skriver Yingluck: «Følelsene mine på [2014] kuppjubileet i år er annerledes enn før.»

Som valgresultatet 14. mai viser, kan ikke folk stå ved en regjering som har kommet til makten udemokratisk, skriver hun i innlegget.

«Thailand har levd under skyggen av et diktatur og fortvilelsen til mennesker som har lidd sosiale og økonomiske utfordringer.»

Move Forward Party og dets syv koalisjonsallierte skal undertegne et avtale mandag klokken 16.00 – nøyaktig tidspunktet landet ble overtatt av militæret i 2014.

Denne koalisjonsalliansen vil garantere Move Forward-leder Pita Limjaroenrat 313 stemmer, selv om han vil kreve 376 "ja" for å vinne statsministerens post.

Thailands 13. kupp ble utløst av den politiske uroen som ble utløst av regjeringens foreslåtte amnestilov.

Lovforslaget brakte tilhengere av People's Democratic Reform Committee (PDRC), ledet av det tidligere demokratiske parlamentsmedlem Suthep Thaugsuban, til gatene.

Demonstrantene hevdet at lovforslaget ble utarbeidet for å bane vei for tidligere statsminister Thaksin Shinawatras retur.

Yingluck, som også er Thaksins søster, skal ha flyktet fra landet i september 2017 og har levd i selvpålagt eksil siden. Hun ble funnet skyldig in absentia på anklager om maktmisbruk og dømt til fem års fengsel.

Kilde: The Nation


Koronasmitten øker kraftig i ThailandKoronasmitten øker i landet samtidig som antall dødsfall er nær doblet fra forrige uke.

De ukentlige sykehusinnleggelsene har nådd 2.632, med et gjennomsnitt på 376 tilfeller daglig, en økning på 276 tilfeller fra uken før.

Ukentlige dødsfall nådde 64, med et gjennomsnitt på 7 dødsfall daglig, noe som viser en økning på 42 dødsfall fra uken før.

Det var 401 tilfeller av lungebetennelse og 226 tilfeller som krevde respirasjonsstøtte, ifølge Chulalongkorn University medisinske fakultet.

Kilde: The Nation
Regnet kommer, men ikke nok til å fylle reservoareneNoen deler av Thailand vil oppleve vannmangel til tross for at det våte sesongen er rett rundt hjørnet, sier landets meteorologiske institutt (TMD).

Ifølge TMD starter Thailands våte sesong i dag, mandag og vil vare til midten av oktober.

Noen områder forventes å bli rammet av kraftig regn frem til begynnelsen av juni, mens tordenbyger vil ramme opptil 80 % av Øst-Thailand og den sørlige vestkysten.

Likevel vil ikke nedbøren være nok til å fylle reservoarene, noe som forårsaker vannmangel i mange områder fra midten av juni til midten av juli.

TMD har også advart om flom og avrenning på grunn av to tropiske stormer som skal ramme øvre Thailand i august og september.

Mengden regn i nord og nordøst vil falle i oktober, selv om temperaturen vil være kjølig. Det er imidlertid varslet mye regn for den sentrale regionen samt øst og sør til i hvert fall midten av oktober.

Kilde: The Nation


Seks iskremselgere tatt for ulovlig oppholdSeks indiske borgere er pågrepet for å jobbe ulovlig og med flere års overstay i Thailand.

De var alle fra India og solgte iskrem til lokalbefolkningen og turister mens de oppholdt seg i landet på turistvisum og ble pågrepet i Hat Yai .

De ble avslørt av myndighetene og har nå blitt pågrepet og anklaget for ‘overstay’ og jobbe ulovlig og vil bli deportert fra landet.

Kilde: Thai Residents

Ingen lèse majesté-endring i koalisjonens plattformMove Forward Party og dets koalisjonspartnere vil publisere sin regjeringsplattform i ettermiddag, som beskriver politikken som skal implementeres under en Pita-ledet regjering.

Ifølge Thairath er ikke endringer av grunnlovens paragraf 112 om majesetsfornærmelse (lèse majesté) tatt inn i plattformen tross at Move Forward-partiet lovet å endre loven.

Noen av koalisjonspartiene, inkludert Pheu Thai og Thai Sang Thai, har tatt avstand fra saken. De sa at selv om de slutter seg til koalisjonsregjeringen med Move Forward i kjernen, opprettholder de sitt standpunkt om ikke å støtte endring av loven om majestetsfornærmelse.

De andre koalisjonspartiene er Prachachat, Pue Thai Rumphlang, Seri Ruam Thai, Plung Sungkom Mai og Fair.

Ifølge Thairath inkluderer retningslinjene nevnt i plattformen systematisk landreform, utstedelse av amnestilover (bortsett fra lovbrudd som involverer korrupsjon og drap).

De vil støtte endring av grunnloven, tilbakeføring av rettferdighet til de som er berørt av kuppet, desentralisering, militærreformer, brennevinsindustrireformer, kansellering av militær verneplikt, legalisering av ekteskap av samme kjønn, løse de økende levekostnadene, bruken av Zero Basert budsjettering, økning i barne- og eldrevelferd, samt bygging av transparent regjering.

Dagen i dag er valgt ut for publisering av plattformen fordi det er en merkedag for dagen da den sittende statsministeren Prayut Chan-o-cha iscenesatte kuppet i 2014.

Pressekonferansen vil finne sted klokken 16.30 (lokal tid) som er tidspunktet da Prayut implementerte kuppet.

Kilde: Thai PBS


RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand