BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Sikkerheten styrket ved det thailandske parlamentetPolitiet har økt sikkerheten rundt parlamentsbygningen i dag, tirsdag, i forkant av et planlagt demonstrasjon organisert av "United Front for Thammasat and Demonstration" (UFTD), ment å presse senatorer til å stemme på Move Forward-partileder Pita Limjaroenrat som Thailands statsminister.


Senatet holder en spesiell sesjon i dag for å vurdere godkjenning av nominerte til å fylle ledige stillinger ved National Anti-Corruption Commission, valgkommisjonen og revisjonsrådet.

Hundrevis av politi, inkludert sivilkledde offiserer, med offiserer fra Taopoon og Bang Pho politistasjoner, har blitt utplassert for å hindre demonstranter i komme inn på parlamentsområdet og for å opprettholde orden.

Parlamentets sikkerhetstjeneste har i oppgave å opprettholde sikkerheten i selve anlegget.

Mobile toalettfasiliteter tilbys av byadministrasjonen under demonstrasjonen, som er planlagt å starte klokken 17.00 og vare til klokken 20.00.

Pita trenger minst 376 samlede stemmer fra parlamentsmedlemmer og senatorer for å godkjenne sitt statsministerkandidatur. Koalisjonsalliansen på åtte partier, ledet av Move Forward, har til sammen 313 stemmer i huset, så Pita trenger fortsatt minst 63 stemmer fra Senatet.

Kilde: Thai PBS
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand