BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Bygger tomannsboliger siden kostnadspress går ut over kjøperneBoligutviklere tilbyr kjøpere "tomannsboliger" som et rimeligere alternativ til eneboliger, siden de nåværende levekostnadene overgår thaienes inntektsvekst.


Ifølge Vichai Viratkapan, i Eiendomsinformasjonssenteret, har markedstrenden endret seg. Med overskudd av rekkehus som er rimelige for middelklasseinntektsgrupper, satser flere boligutbyggere seg på å bygge tomannsboliger for å møte etterspørselen til kjøpere som vanligvis ser etter eneboliger.

I første kvartal i år ble det gitt 6.290 byggetillatelser (41,2 %) for rekkehusenheter, en nedgang på 10,4 % sammenlignet med første kvartal i fjor, mens det ble gitt 4.992 byggetillatelser (32,7 %) for eneboliger i første kvartal i år, ned 17,8 % sammenlignet med samme periode i fjor, og 3.233 byggetillatelser (21,2 %) ble utstedt for tomannsboliger, opp 2,9 % fra år til år.

– Kostnadene for byggematerialer har økt med 5-10 %, noe som har resultert i en økning i byggekostnadene. Det er imidlertid vanskelig å overføre de høyere kostnadene umiddelbart og fullt ut til forbrukerne, siden deres disponible inntekt har gått ned på grunn av de økende kostnadene.

– Derfor tyr flere boligutviklere til å bygge tomannsboliger som et rimeligere alternativ for forbrukere som søker privat boareal enn et rekkehus til en pris som er mindre enn prisen for en enebolig, sa Vichai.

Soranan Setthi, president i Chiang Mai Real Estate Association, sa at han har lagt merke til tegn på et skifte tilbake til tomannsboliger basert på høyere trafikk i nettsøk. Tomteprisene for eneboliger har gått kraftig opp på grunn av inflasjon, midt i en økning i byggevarepriser og lønnskostnader. Kostnadene ved å bygge en enebolig har gått utover det rimelige nivået for de fleste kjøpere i middelklassen.

Den forverrede virkningen av global oppvarming, som den siste asiatiske hetebølgen, gir en ny utfordring for infrastruktur- og byplanleggere som anbefaler omfattende bruk av varmeabsorberende materialer i bygninger og boliger i Thailand.

Høye temperaturer kan forårsake skade på veier, bygninger og annen infrastruktur. Mer bruk av isolasjon for å spare økende strømkostnader vil øke byggekostnadene ytterligere i fremtiden, ifølge Thailand Future Foundation.

Kilde: The Nation

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand