BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

TCC: – Økt minstelønn vil ikke komme thaier til godeThai Chamber of Commerce (TCC) fraråder kommende regjeringen å heve den daglige minstelønnen til 450 baht.

Tawatchai Setjinda, i TCC, sier at minimumslønnen på 450 baht for ufaglærte arbeidere bare vil være til fordel for migrantarbeidere, siden de fleste thaier er ansatt som faglærte arbeidere.

Move Forward Party, som vant valget 14. mai, har lovet at de i regjeringsposisjon vil heve den daglige minstelønnen til 450 baht på landsbasis i løpet av de første 100 dagene i førersetet.

Daglig minstelønn varierer for tiden fra provins til provins, og varierer mellom 328 baht og 354 baht etter den siste lønnsøkningen. Den siste økningen kom i oktober i fjor.

Tawatchai sier at siden de fleste migrantarbeidere sender det de tjener til hjemlandet, vil en lønnsøkning ikke komme den lokale økonomien til gode.

Han sier at den daglige minstelønnen bør overlates til trepartslønnskomitéen ettersom den består av representanter for arbeidere, arbeidsgivere og regjeringen, i stedet for å bli diktert av regjeringen.

Tawatchai la til at lønnskomitéen ville vurdere riktige lønnsnivå basert på inflasjon og levekostnadene i provinsene.

Han oppfordret også Move Forward til å gi de seks økonomiske departementene : industri, handel, energi, transport, finans og landbruks, til kunnskapsrike og dyktige ministere.

Han sier at ministere som skal fylle disse seks departementene bør ha erfaring og være villige til å jobbe med privat sektor for å drive opp økonomien.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand