BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Ingen lèse majesté-endring i koalisjonens plattformMove Forward Party og dets koalisjonspartnere vil publisere sin regjeringsplattform i ettermiddag, som beskriver politikken som skal implementeres under en Pita-ledet regjering.

Ifølge Thairath er ikke endringer av grunnlovens paragraf 112 om majesetsfornærmelse (lèse majesté) tatt inn i plattformen tross at Move Forward-partiet lovet å endre loven.

Noen av koalisjonspartiene, inkludert Pheu Thai og Thai Sang Thai, har tatt avstand fra saken. De sa at selv om de slutter seg til koalisjonsregjeringen med Move Forward i kjernen, opprettholder de sitt standpunkt om ikke å støtte endring av loven om majestetsfornærmelse.

De andre koalisjonspartiene er Prachachat, Pue Thai Rumphlang, Seri Ruam Thai, Plung Sungkom Mai og Fair.

Ifølge Thairath inkluderer retningslinjene nevnt i plattformen systematisk landreform, utstedelse av amnestilover (bortsett fra lovbrudd som involverer korrupsjon og drap).

De vil støtte endring av grunnloven, tilbakeføring av rettferdighet til de som er berørt av kuppet, desentralisering, militærreformer, brennevinsindustrireformer, kansellering av militær verneplikt, legalisering av ekteskap av samme kjønn, løse de økende levekostnadene, bruken av Zero Basert budsjettering, økning i barne- og eldrevelferd, samt bygging av transparent regjering.

Dagen i dag er valgt ut for publisering av plattformen fordi det er en merkedag for dagen da den sittende statsministeren Prayut Chan-o-cha iscenesatte kuppet i 2014.

Pressekonferansen vil finne sted klokken 16.30 (lokal tid) som er tidspunktet da Prayut implementerte kuppet.

Kilde: Thai PBS
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand