BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Yingluck: – Værsåsnill - ikke flere kupp!I en kommentar som markerer niårsdagen for kuppet som avsatte hennes regjering, sa tidligere statsminister Yingluck Shinawatra at hun håpet det var det siste.

Yinglucks regjering ble kastet ut av et militærkupp 22. mai 2014, ledet av daværende hærsjef Prayut Chan-o-cha.

I et Facebook-innlegg skriver Yingluck: «Følelsene mine på [2014] kuppjubileet i år er annerledes enn før.»

Som valgresultatet 14. mai viser, kan ikke folk stå ved en regjering som har kommet til makten udemokratisk, skriver hun i innlegget.

«Thailand har levd under skyggen av et diktatur og fortvilelsen til mennesker som har lidd sosiale og økonomiske utfordringer.»

Move Forward Party og dets syv koalisjonsallierte skal undertegne et avtale mandag klokken 16.00 – nøyaktig tidspunktet landet ble overtatt av militæret i 2014.

Denne koalisjonsalliansen vil garantere Move Forward-leder Pita Limjaroenrat 313 stemmer, selv om han vil kreve 376 "ja" for å vinne statsministerens post.

Thailands 13. kupp ble utløst av den politiske uroen som ble utløst av regjeringens foreslåtte amnestilov.

Lovforslaget brakte tilhengere av People's Democratic Reform Committee (PDRC), ledet av det tidligere demokratiske parlamentsmedlem Suthep Thaugsuban, til gatene.

Demonstrantene hevdet at lovforslaget ble utarbeidet for å bane vei for tidligere statsminister Thaksin Shinawatras retur.

Yingluck, som også er Thaksins søster, skal ha flyktet fra landet i september 2017 og har levd i selvpålagt eksil siden. Hun ble funnet skyldig in absentia på anklager om maktmisbruk og dømt til fem års fengsel.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand