BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Regnet kommer, men ikke nok til å fylle reservoareneNoen deler av Thailand vil oppleve vannmangel til tross for at det våte sesongen er rett rundt hjørnet, sier landets meteorologiske institutt (TMD).

Ifølge TMD starter Thailands våte sesong i dag, mandag og vil vare til midten av oktober.

Noen områder forventes å bli rammet av kraftig regn frem til begynnelsen av juni, mens tordenbyger vil ramme opptil 80 % av Øst-Thailand og den sørlige vestkysten.

Likevel vil ikke nedbøren være nok til å fylle reservoarene, noe som forårsaker vannmangel i mange områder fra midten av juni til midten av juli.

TMD har også advart om flom og avrenning på grunn av to tropiske stormer som skal ramme øvre Thailand i august og september.

Mengden regn i nord og nordøst vil falle i oktober, selv om temperaturen vil være kjølig. Det er imidlertid varslet mye regn for den sentrale regionen samt øst og sør til i hvert fall midten av oktober.

Kilde: The Nation

Seks iskremselgere tatt for ulovlig oppholdSeks indiske borgere er pågrepet for å jobbe ulovlig og med flere års overstay i Thailand.

De var alle fra India og solgte iskrem til lokalbefolkningen og turister mens de oppholdt seg i landet på turistvisum og ble pågrepet i Hat Yai .

De ble avslørt av myndighetene og har nå blitt pågrepet og anklaget for ‘overstay’ og jobbe ulovlig og vil bli deportert fra landet.

Kilde: Thai Residents


Ingen lèse majesté-endring i koalisjonens plattformMove Forward Party og dets koalisjonspartnere vil publisere sin regjeringsplattform i ettermiddag, som beskriver politikken som skal implementeres under en Pita-ledet regjering.

Ifølge Thairath er ikke endringer av grunnlovens paragraf 112 om majesetsfornærmelse (lèse majesté) tatt inn i plattformen tross at Move Forward-partiet lovet å endre loven.

Noen av koalisjonspartiene, inkludert Pheu Thai og Thai Sang Thai, har tatt avstand fra saken. De sa at selv om de slutter seg til koalisjonsregjeringen med Move Forward i kjernen, opprettholder de sitt standpunkt om ikke å støtte endring av loven om majestetsfornærmelse.

De andre koalisjonspartiene er Prachachat, Pue Thai Rumphlang, Seri Ruam Thai, Plung Sungkom Mai og Fair.

Ifølge Thairath inkluderer retningslinjene nevnt i plattformen systematisk landreform, utstedelse av amnestilover (bortsett fra lovbrudd som involverer korrupsjon og drap).

De vil støtte endring av grunnloven, tilbakeføring av rettferdighet til de som er berørt av kuppet, desentralisering, militærreformer, brennevinsindustrireformer, kansellering av militær verneplikt, legalisering av ekteskap av samme kjønn, løse de økende levekostnadene, bruken av Zero Basert budsjettering, økning i barne- og eldrevelferd, samt bygging av transparent regjering.

Dagen i dag er valgt ut for publisering av plattformen fordi det er en merkedag for dagen da den sittende statsministeren Prayut Chan-o-cha iscenesatte kuppet i 2014.

Pressekonferansen vil finne sted klokken 16.30 (lokal tid) som er tidspunktet da Prayut implementerte kuppet.

Kilde: Thai PBS

Fikk tilbake veske med 200.000 bahtEn europeisk turist glemte igjen en veske med eiendeler og 200 000 baht (ca 63.000 kroner) på en restaurant i Phuket, men fikk den tilbake takket være den ærlige eieren.

Restauranten la ut bilder av turisten og oppfordret andre til å støtte de ved å spise der.

I forrige uke ble en taxisjåfør fra Bangkok hyllet for å returnere 170 000 baht til en turist som hadde glemt igjen pengene i taxien. Turisten hadde allerede reist til Hong Kong, men hans venn tak vare på funnet på hans vegne og takket sjåføren for å være ærlig.

Kilde: The Thaiger


Reiselivsnæringen vil reformere reiselivsnæringenReiselivsnæringen på Khaosan Road- ønsket at den kommende regjeringen skal reformere reiselivsnæringen og endre landets utdaterte lover slik at Thailand kan konkurrere med nabolandene.

President Sa-nga Ruangwattanakul i Khaosan Road Business Association, som representerer utelivsbransjen, har store forventninger til den nye turist ministeren til den nye regjeringen.

Han sa at det måtte innrømme at departementet i løpet av de siste 8-9 årene fulgte de gammeldagse prosedyrene og reagerte sent på de nye utfordringene. Han ønsket at den nye regjeringen skulle oppdatere lovene da dagens lovene er ugunstige for virksomhetene og skaper vanskeligheter i praksis.

Sa-nga sier at han har diskusjoner med bransjen over hele Bangkok, og de ønsket at regjeringen skulle oppheve forbudet mot alkoholsalg fra kl. 14.00 til 17.00.

Han sa at Bangkok og mange turistbyer har mistet muligheten til å konkurrere med nabolandene.

Mange internasjonale turister som ønsker å besøke Thailand må tenke seg om to ganger før de tar sin endelige avgjørelse.

Han foreslo også regjeringen å justere soneinndelingen for utesteder for å utvide åpningstidene fra å stenge ved midnatt til 02:00 eller 04:00 for å åpne ffir bedre komkurranse.

Bangkok-guvernøren og turistministeren ville vurdere dette forslaget, men det var ingen respons før nå. Så han ønsket at den nye regjeringen umiddelbart skulle vurdere dette forslaget.

Khaosan Road har et spesifikt problem med cannabisbutikkene. Det han forventer av den nye regjeringen var klarheten i loven og organiske lover knyttet til cannabisen.

Kilde: Thai News Agency

To døde etter å ha spist giftig sopp i Loei-provinsenTo landsbyboere døde og syv andre ble alvorlig syke etter at de spiste giftig sopp, plukket i skogen i Kok Sathon-distriktet i Thailands nordøstlige provins Loei.


De ni landsbybeboerne fikk magesmerter og diaré etter å ha spist den kokte soppen og ble kjørt til distriktssykehuset for akuttbehandling.

En 72 år gammel kvinne døde av plutselig nyre- og leversvikt. En 41 år gammel mann døde også.

En lege ved sykehuset sier at de andre syv landsbyboerne trenger blodoverføringer og at sykehuset manglet blod, noe som fikk familiene til de syke til å appellere om bloddonasjoner.

Dr. Charnchai Boonyu, provinsens helsesjef, rådet villsoppsamlere til å være forsiktige med hva de plukker fra skogen, og ikke spis sopp du er 100 % trygg på.

Kilde: Thai PBS


Dagens valutakurser, mandag 22. mai 2023Krona holder seg på samme nivået ved kjøp av baht.

På dagens første oppdatering av kurser, har de 8 bankene disse tallene.

Bank of Ayudhya Krungsri Bank.
Veksling av kontanter er på 2,97000 baht. TT overføring er på 3,10494 baht.

Bangkok Bank.
Veksling av kontanter er på 2,98000 baht. TT overføring er på 3,12250 baht.

CIMB Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,10680 baht.

Kasikorn Bank.
Veksling av kontanter er på 2,95407 baht. TT overføring er på 3,10632 baht.

Siam Commercial Bank.
Veksling av kontanter er på 2,93875 baht. TT overføring er på 3,11875 baht.

TTB Bank.
Veksling av kontanter er på 3,00000 baht. TT overføring er på 3,12500 baht.

Krung Thai Bank.
Veksling av kontanter er på 2,97000 baht. TT overføring er på 3,12000 baht.

UOB Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,11700 baht.


Jomtien-stranda skal være klar neste månedStrandprosjektet på Jomtien, med sandtilskudd til 3,5 kilometer lang og 50 meter bred strandlinje er planlagt ferdigstilt i juni i år.

– Til tross for forsinkelser på grunn av pandemien, er Na Jomtien Beach Sand Supplement-prosjektet nå 90 % fullført, sa Eakaraj Kantaro, direktør for Marine Office.

Eakaraj sa at det hadde oppstått visse utfordringer under operasjonene, spesielt når det gjelder områder der sandtilskuddet ikke kunne brukes. Disse spørsmålene nødvendiggjorde en revisjon av planene for hvert enkelt område.

Han sa at, hvis og når planene blir godkjent, vil entreprenøren fortsette med det gjenværende arbeidet, med sikte på å være ferdig innen juni.

Prosjektet innebærer en total sandtilskuddsavstand på 3,5 kilometer og en 50 meter bred strandlinje. Ved ferdigstillelse vil strandsonen utvides, og dermed øke turisme og rekreasjonsaktiviteter i Pattaya City og generere mer inntekt for lokalsamfunnet og turistsektoren i regionen.

Kilde: Pattaya MailAntall kinesiske turister til Thailand økerAntall flyreiser mellom Kina og Thailand fortsetter å øke, men er fortsatt betydelig lavere enn før pandemien, ifølge Aeronautical Radio of Thailand.

Totalt 12.805 flyreiser landet i Thailand mellom oktober 2022 og april 2023, og siden det spås at denne trenden fortsetter forbereder ART på å styre flytrafikken og sikre jevn drift.

Kinas opphevelse av reiserestriksjoner tidlig i år har ført til økt etterspørsel etter flyreiser og høyere frekvens fra kinesiske flyselskaper.

Januar hadde bare 1.063 kinesiske flyreiser, fulgt av 1.749 i februar, 3.082 i mars og 4.240 i april.

Det er anslått at det vil være 5.330 flyreiser i mai, 6.090 i juni, 7.150 i juli, 7.460 i august og 7.340 flyreiser i september.

Dette som bringer det totale antallet kinesiske flyreiser for året til 30. september til 46.175. Imidlertid er det anslåtte antallet fortsatt 66 % lavere sammenlignet med samme periode i 2019.

Kilde: The Nation

Pattaya: Utvidet parkeringsplass og stranddusjer ferdig i juliOrdfører Poramet Ngampichet rapporterte at rehabiliteringen på Pattaya Beach-veien vil være 100 % fullført innen juli i år.


Som en del av prosjektet er det installert lys og satt opp minst fire dusjservicepunkter for både innbyggere og turister. I stedet for å bygge toaletter, ble alternative løsninger implementert på grunn av miljøhensyn og i samsvar med forskrifter fastsatt av Marine Department.

For å minimere forstyrrelser for trafikantene, det det valgt å bruke asfaltbetong til byggingen av gangveien, slik at den er på linje med det pågående anleggsarbeidet på Thepprasit Road. Byggeprosessen er delt inn i 11 soner, slik at hver sone kan jobbe på en strekning på to meter om gangen.

Foreløpig har entreprenøren fullført utbedring av gangvegen i sone A og B. Fokuset er flyttet til asfaltering av gangvegheller i sone C. Samtidig har entreprenøren startet arbeidet med å rive de gamle hellene i sone D. Ordføreren understreket at det gjennomgående i prosjektet har entreprenøren benyttet en metode som minimerer byggeområdets påvirkning på turister som besøker stranden.

Byggingen forventes å være fullført i sin helhet innen juli. Når prosjektet er ferdig, vil det bedre turismen i Pattaya betydelig. Dessuten vil det bidra til den generelle estetikken i området, og forbedre opplevelsen for både thailandske og utenlandske turister, samtidig som trafikkbelastning på South Pattaya Road bedres.

Saken fortsetter under bildetVidere delte ordføreren planer om turistparkering langs strandsonen. For å sikre minimalt avbrudd i trafikkflyten, har byen til hensikt å bygge parkeringsområdet på høyre side av stranden, som strekker seg fra Soi 4 gjennom sentrale Pattaya.

Den anviste parkeringsplassen vil romme opptil 90 biler. I samarbeid med Pattaya politistasjon har Pattaya City tatt beslutningen om å forby parkering på høyre side av Pattaya Beach. Etter at prosjektet er fullført, vil turister bli henvist til å parkere på anviste soner innenfor det angitte området.

Kilde: Pattaya MailBritisk mann funnet død i veikant i BangkokEn 80 år gammel britisk mann med Alzheimers ble funnet død ved siden av Ratchaphruek Road i Bangkok, i går.


Politiet ble varslet ved 16-tiden i går om at en fremmed manns kropp ble oppdaget liggende i veikanten nær en liten park på Ratchaphruek Road i Pak Khlong Pasi Charoen.

Politiet fant liket av en 80 år gammel britisk borger,. Han ble identifisert ved passet som ble funnet på han, melder MGR Online. Mannen var iført en hvit T-skjorte og brune shorts.

Riper på Boiscllairs armer antydet at han hadde falt. Legene estimerte at han døde åtte til ti timer før han ble funnet.

Politiets første etterforskning fant at avdøde var en Alzheimers-pasient som bodde hos en thailandsk familie i Terdthai Road Soi 48, omtrent 500 meter unna der han ble funnet.

Familien sier politiet om at 80 åringen forsvant fra huset rundt klokken 02.00 i går. Familien meldte ham savnet ved Bang Khun Thian politistasjon og delte innlegg på sosiale medier for å lete etter ham.

Det antas at mannen forvillet seg fra huset og ikke kunne finne veien hjem da han hadde Alzheimers. Politiet tror han kan ha blitt dehydrert.

Kilde: The Thaiger

Kraftig regn og tordenvær varslet over deler av ThailandVærmeldingen for Thailand de neste 24 timene viser at vestlig vind vil fortsette å dominere den nordlige regionen, noe som fører til redusert nedbør. Det vil imidlertid fortsatt være sporadiske tordenbyger i enkelte områder.

Nordvestlige og sørvestlige vinder vil råde over Andamanhavet, den sørlige regionen og Thailandbukta, noe som resulterer i økt intensitet av tordenbyger og kraftig regn i enkelte deler av sør. Som et resultat forventes bølger i Andamanhavet å nå høyder på 1-2 meter, mens områder som er påvirket av tordenbyger kan se bølgehøyder over 2 meter. 

I løpet av denne perioden forblir akkumuleringen av støvpartikler og smog minimal over hele Thailand på grunn av pågående nedbør i enkelte områder og god luftsirkulasjon.

Værmelding for Thailand fra midnatt i dag til midnatt i morgen:

Nord: Generelt varmt vær med delvis skyet himmel om ettermiddagen og isolerte tordenbyger i 10 % av området, hovedsakelig i provinsene Mae Hong Son, Chiang Mai og Tak. Minimumstemperatur 23-28 grader Celsius, maksimum 36-40°C. Vestlige vindhastigheter 10-20 kilometer i timen.

Nordøst: Generelt varmt vær med delvis skyet himmel om ettermiddagen og isolerte tordenbyger i 10 % av området, hovedsakelig i provinsene Nakhon Ratchasima, Buri Ram og Ubon Ratchathani. Minimumstemperatur 24-27°C, maksimum 38-40°C. Sørvestlig vindhastighet 10-20 km/t.

Sentralt: Generelt varmt vær med delvis skyet himmel om ettermiddagen og isolerte tordenbyger i 10 % av området, hovedsakelig i provinsene Uthai Thani, Kanchanaburi, Ratchaburi og Samut Songkhram. Minimum temperatur 25-27°C, maksimum 37-39°C. Vestlig vindhastighet 10-20 km/t.

Øst: Generelt varmt vær med delvis skyet himmel om ettermiddagen og isolerte tordenbyger i 10 % av området, hovedsakelig i provinsene Rayong, Chanthaburi og Trat. Minimumstemperatur 27-29°C, maksimum 35-39°C. Sørvestlig vindhastighet 15-30 km/t. Sjøbølgene er omtrent 1 meter høye, over 1 meter i tordenbyger.

Sør (østkysten): Varmt vær på dagtid med tordenbyger i 40 % av området, og kraftig regn i enkelte deler av provinsene Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala og Narathiwat. Minimumstemperatur 25-27°C, maksimum 35-39°C. Sørvestlig vindhastighet 15-30 km/t. Sjøbølgene er omtrent 1 meter, over 2 meter i tordenvær.

Sør (vestkysten): Tordenbyger i 70 % av området, med kraftig regn i enkelte deler av provinsene Phuket, Krabi, Trang og Satun. Minimumstemperatur 26-28°C, maksimum 32-34°C. Nordvestlig vindhastighet 15-35 km/t. Sjøbølgene er 1-2 meter høye, over 2 meter i tordenbyger.

Bangkok og omegn: Generelt varmt vær med delvis skyet himmel om ettermiddagen. Minimum temperatur 27-28°C, maksimum 36-39°C. Sørvestlig vindhastighet 10-20 km/t.

Kilde: The Thaiger


Spilleavhengighet kan ligge bak seriemordeneEn alvorlig spilleavhengighet kan ha vært en faktor som presset Sararat «Aem» Rangsiwuthaporn til å myrde 14 personer ved å bruke cyanid, sa politiet etter å ha undersøkt den seriemordmistenktes pengespor.

Thailands visepolitisjef Surachate Hakparn sa i går, torsdag, at en analyse av 78 millioner baht som gikk gjennom den mistenktes bankkontoer, antyder at hun led av spilleavhengighet.

Noen av pengene ble overført til»proxy-kontoer» som er satt opp for å motta kontantoverføringer fra gamblere, sa Surachate, – Hennes antatte ofre hadde overført store mengder kontanter til Sararats konto før de ble forgiftet og døde.

En undersøkelse av hennes økonomiske aktiviteter avslørte at Sararat på én enkelt dag tapte nesten én million baht på gambling, noe som kan forklare at den mistenkte hadde et stort pengebehov.

På spørsmål om kilden til cyanidet som ble brukt til å forgifte ofrene, sa Surachate at etterforskerne har begrenset listen over mulige leverandører til rundt 10.

– Vi har utelukket muligheten for at Sararats avdøde kjæreste, Sutthisak ‘Dae’ Phoonkhwan, kan ha skaffet til veie cyaniden, sa Surachate.

Han sa at politiet nærmer seg en av Sararats medhjelpere, som etterforskerne tror kan ha vært medskyldig i drapene.

Visepolitisjefen sa at undersøkelsen av over 400 gjenstander fra forskjellige åsteder blir utført av politiets rettsmedisinske team med bistand fra Weerachai Phutdhawong, en førsteamanuensis i kjemi ved Kasetsart University.

– Resultatene vil bli inkludert i politiets sluttrapport, sa Surachate.

Den seriemordmistenke Sararat ble arrestert 25. april. Hun ble arrestasjonen etter en anmeldelse fra moren og eldstesøsteren til Siriporn "Koy" Khanwong, 32, fra Kanchanaburi, som er et av de 14 ofrene.

Siriporn kollapset og døde på bredden av Mae Klong-elven i Ban Pong-distriktet i Ratchaburi, hvor hun nettopp hadde sluppet ut fisk for fortjeneste 14. april sammen med Sararat.

Kilde: Bangkok Post

Dagens valutakurser, fredag 19. mai 2023Krona fortsetter å svekke seg nå, og vi får ikke mye over 3,1 baht for krona ved bankoverføring.

På dagens første oppdatering av kurser, har de 8 bankene disse tallene.

Bank of Ayudhya Krungsri Bank.
Veksling av kontanter er på 2,97000 baht. TT overføring er på 3,10349 baht.

Bangkok Bank.
Veksling av kontanter er på 2,98000 baht. TT overføring er på 3,12250 baht.

CIMB Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,10630 baht.

Kasikorn Bank.
Veksling av kontanter er på 2,95527 baht. TT overføring er på 3,10752 baht.

Siam Commercial Bank.
Veksling av kontanter er på 2,93625 baht. TT overføring er på 3,11625 baht.

TTB Bank.
Veksling av kontanter er på 3,00000 baht. TT overføring er på 3,12500 baht.

Krung Thai Bank.
Veksling av kontanter er på 2,97000 baht. TT overføring er på 3,12100 baht.

UOB Bank.
Veksling av kontanter er på 0,00000 baht. TT overføring er på 3,11700 baht.

Se dagens Wise kurs herThai Airways’ fusjon med Thai Smile-fusjon får grønt lysGjeldstyngede Thai Airways International (THAI) vil fusjonere datterselskapet Thai Smile til hovedselskapet som en del av sin overordnede restruktureringsplan. Fusjonen skal etter planen fullføres i år.

THAI rapporterte at deres kreditorkomité ga grønt lys for fusjonen i går. Nå vil planen bli forelagt transportminister Saksayam Chidchob og Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) for godkjenning.

For øyeblikket opererer Thai Smile under sitt eget Air Operator Certificate (AOC), og administrerer operasjoner uavhengig av THAI. Når fusjonen er fullført, vil THAI administrere Thai Smiles flåteplanlegging, planlegging og rutenettverk.

Fusjonen forventes å bane vei for bedre koordinering av kort- og langdistanseflyvninger på Suvarnabhumi lufthavn i Bangkok, høyere kapasitet, bedre utnyttelse, lavere enhetskostnader og forbedrede stordriftsfordeler.

THAI kastet lys over de forventede fordelene ved fusjonen:


– Foreløpig er THAI Smile Airways et av THAIs datterselskaper hvor driftsresultater ble rapportert i morselskapets konsoliderte regnskap i henhold til gjeldende regnskapsstandarder.

– THAI vil implementere restruktureringen av forretningsdriften innen luftfart for å effektivt forbedre flåteplanleggingsstyringen, utvikle et sømløst rutenettverk til fordel for kundene og gjenvinne styrke og konkurranseevne i det globale markedet som svar på den nasjonale strategien for å styre Thailand til å bli luftfartsknutepunktet i regionen.

– Restruktureringen vil forbedre selskapets evner i alle dimensjoner, inkludert driftskostnadsstyring, ressurs- og arbeidsprosessintegrasjon, merkevareenhet og THAI og THAI Smile Airways markedsposisjon for å levere de beste reiseopplevelsene til kundene."

– Thai Smiles merkevare vil bli pensjonert, men dets mer enn 800 ansatte vil ikke bli påvirket, ifølge THAI-sjef Chai Eamsiri.

Flyselskapet forventer at restruktureringen vil bli fullført i siste kvartal av 2023. I mellomtiden kan Thai Smile-passasjerer kjøpe billetter og fly som normalt som normalt.

THAI registrerte en nettoinntekt på 12,51 milliarder baht (370 millioner dollar) i første kvartal i år, en betydelig snuoperasjon fra nettotapet på 3,25 milliarder baht i samme periode året før.

Kilde: The Thaiger

E24: Markant kronesvekkelseDen norske kronen fortsetter å svekke seg, spesielt mot den amerikanske dollaren.

Én dollar koster nå 10,89 kroner, som er det svakeste nivået siden høsten i fjor, skriver E24

Årsakene til svekkelsen inkluderer generell usikkerhet i verdensøkonomien og lavere oljepriser. Norges Bank har besluttet å kutte daglig kronesalg med ytterligere 100 millioner kroner til 1,4 milliarder kroner per dag i mai.

Nordea Markets forventer at euroen vil koste over 12 kroner innen kort tid.

Sjekk dagens kurs mot Thailandske baht her

Kilde: E24


15 årig satt fri etter 50 dager for majestetsfornærmelseEn 15 år gammel jente har vært fengslet i 50 dager for å ha krenket kongefamilien, ble løslatt i dag etter at en domstol beordret at hun skulle slippes fri.

Hun er den eneste av de 19 mindreårige som er anklaget for lese majeste og brudd på paragraf 112 i thailands straffelov, som har blitt holdt fengslet så lenge.

Saken hennes er den mest profilerte blant de anklagede mindreårige. Thai Lawyers for Human Rights sier at totalt 1-902 personer har blitt straffeforfulgt for politisk deltakelse og ytringsfrihet siden starten på demokratiprotestene i juli 2020.

Kilde: Bangkok Post

Turist reddet fra kloakken i PattayaEn amerikansk turist ble reddet fra kloakken i Pattaya etter å trasket rundt i byens «underverden» i nesten fire timer onsdag.

Mannen var på vei tilbake til sitt hotellrom da han plutselig falt ned i et åpent hull til byens kloakksystem. Han klarte å ikke klatre opp og ingen hørte han rope om hjelp. Han vasset gjennom det underjordiske kloakksystemet helt til at noen hørt hans rop om hjelp etter nær tre timer i byens underverden.

Redningsarbeidere ble tilkalt for å få mannen opp i dagslyset igjen.

Dekket av skitt satt mannen i avløpet rundt tre meter dypt under bakken. Arbeidere fjernet avløpsristen for å trekke ham ut av kloakken. Han så sliten ut og ba om vann.

Politiet sier at mannen er identifisert som en amerikansk borger og ankom Thailand 12. mai med sin amerikanske kjæreste og bodde i en leilighet, to kilometer fra åstedet.

Mannen var fysiske uskadd og politiet sørget for hjemtransport. De sier at de senere vil spørre ham hvordan han stupte ned i avløpet.

Kilde: Thai News Agency 

Mann funnet død på ‘timehotell’ etter Viagra-brukEn 62 år gammel thailandsk mann døde etter å ha tatt en halv Viagra-pille på et ‘timehotell’ i den sentrale provinsen Supah Buri. En kvinne, som antas å være en sexarbeider, stakk fra stedet etter at han døde.

Det var hotellpersonalet som oppdaget den døde mannen i går kveld og kontaktet politiet. Mannen ble funnet liggende naken og død på sengen. En pakke kondomer og en halv Viagra-pille ble funnet på stedet.

En hotellansatt avslørte at den avdøde og en kvinne sjekket inn ved 16-tiden. De leide rommet for én time. Ved 17-tiden besøkte den ansatte rommet for å informere paret om at tiden deres var ute, men fant mannen urørlig på sengen.

Politiet konkluderte med at mannen sannsynligvis arrangerte et sextreff med kvinnen på ‘timehotellet’ og tok en Viagra på forhånd. Kvinnen flyktet deretter, redd hun ville bli siktet for drapet.

Den døde kroppen er sendt til obduksjon, og politiet sier at kvinnen vil bli innkalt til avhør.

Viagra er et kjent merkenavn for sildenafil. Medisinen er mye brukt blant menn som opplever erektil dysfunksjon.

Dessverre er denne hendelsen ikke en isolert hendelse på ‘timehoteller’. I fjor fikk en 62 år gammel mann et hjerteinfarkt på et hotell i Samut Prakarn-provinsen nær Bangkok.

I mars i år ble en livløs kropp av en 70 år gammel mann funnet på et hotell i Nakhon Si Thammarat i Sør-Thailand.

Kilde: The Thaiger

Munk pågrepet for å ha drept og spist katterEn munk ved et tempel i Bang Pakong-distriktet i Thailands østlige provins Chachoengsao ble arrestert av politiet i går, onsdag, og siktet for dyremishandling etter angivelig å ha drept dusinvis av katter.

Arrestasjonen fulgte en anmeldelse fra Watchdog Thailand Foundation, som sier at den 23 år gamle munken har lagt ut melding på Facebook hvor han som spør om noen trenger å finne et nytt hjem for kattunger.

Watchdog Thailand Foundation hevdet at de har fått et videoklipp som viser den unge munken som slå noen katter i hjel og deretter spiser de.

Andre munker ved templet skal ha fortalt politiet at 23 åringen var opptatt av å adoptere katter fra andre mennesker, og de fleste av kattene forsvant etter kort tid.

Munkene hevder at de ved en anledning så 23 åringen i ferd med å drepe en katt og ble sjokkert over oppførselen hans, og la til at kadaverne ofte ble brent eller begravet om natten.

Den unge munken sier at han drepte kattene siden de var plagsomme. Han ble fratatt munkekappen og er siktet for dyremishandling.

Kilde: Thai PBS


RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand