BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Thai Airways’ fusjon med Thai Smile-fusjon får grønt lys



Gjeldstyngede Thai Airways International (THAI) vil fusjonere datterselskapet Thai Smile til hovedselskapet som en del av sin overordnede restruktureringsplan. Fusjonen skal etter planen fullføres i år.

THAI rapporterte at deres kreditorkomité ga grønt lys for fusjonen i går. Nå vil planen bli forelagt transportminister Saksayam Chidchob og Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) for godkjenning.

For øyeblikket opererer Thai Smile under sitt eget Air Operator Certificate (AOC), og administrerer operasjoner uavhengig av THAI. Når fusjonen er fullført, vil THAI administrere Thai Smiles flåteplanlegging, planlegging og rutenettverk.

Fusjonen forventes å bane vei for bedre koordinering av kort- og langdistanseflyvninger på Suvarnabhumi lufthavn i Bangkok, høyere kapasitet, bedre utnyttelse, lavere enhetskostnader og forbedrede stordriftsfordeler.

THAI kastet lys over de forventede fordelene ved fusjonen:


– Foreløpig er THAI Smile Airways et av THAIs datterselskaper hvor driftsresultater ble rapportert i morselskapets konsoliderte regnskap i henhold til gjeldende regnskapsstandarder.

– THAI vil implementere restruktureringen av forretningsdriften innen luftfart for å effektivt forbedre flåteplanleggingsstyringen, utvikle et sømløst rutenettverk til fordel for kundene og gjenvinne styrke og konkurranseevne i det globale markedet som svar på den nasjonale strategien for å styre Thailand til å bli luftfartsknutepunktet i regionen.

– Restruktureringen vil forbedre selskapets evner i alle dimensjoner, inkludert driftskostnadsstyring, ressurs- og arbeidsprosessintegrasjon, merkevareenhet og THAI og THAI Smile Airways markedsposisjon for å levere de beste reiseopplevelsene til kundene."

– Thai Smiles merkevare vil bli pensjonert, men dets mer enn 800 ansatte vil ikke bli påvirket, ifølge THAI-sjef Chai Eamsiri.

Flyselskapet forventer at restruktureringen vil bli fullført i siste kvartal av 2023. I mellomtiden kan Thai Smile-passasjerer kjøpe billetter og fly som normalt som normalt.

THAI registrerte en nettoinntekt på 12,51 milliarder baht (370 millioner dollar) i første kvartal i år, en betydelig snuoperasjon fra nettotapet på 3,25 milliarder baht i samme periode året før.

Kilde: The Thaiger

RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand