BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Slik straffes thai-politi som ikke gjør jobben sinFjorten politifolk som ikke har gjort jobben sin på en skikkelig måte måtte stå skolerett i bar overkropp og uten sko på glovarm asfalt i stekende sol som straff utenfor Su-Ngai Kolok politistasjon i Narathiwat-provinsen.

Politiet sier dette mandag etter at en Facebook-side «Phra Chan Lai Kratai» la ut et bilde av noen politifolk som sto utenfor politistasjonen i varmen uten skjorte og sko.

Straffen ble fullbyrdet på lørdag, ifølge innlegget og noen av politimannen skal ha fått heteslag og andre ble kraftig solbrente. De slal ha stått i stekene sol i timesvis.

Ifølge innlegger fra politistasjonsledelsen måtte 14 politifolk gjennomgå disiplintrening for svikt i å utføre oppgaver.

De sier at noen politifolk hadde forsømt sine plikter og avviste anmeldelser fra publikum og hindre den juridiske prosessen, noe som økte arbeidsmengden til andre offiserer.

Tjenestemennene hadde også unnlatt å legge inn informasjon i politiets datasystem, heter det i innlegget, og det ble lagt til at politimesteren hadde instruert de om å være ansvarlige i arbeidet sitt mange ganger.

Denne disiplinopplæringen skal ha hatt som mål å gjøre politibetjentene bevisst på pliktene sine. Ingen skal ha blitt fysisk straffet.

En som var blant de 14 politibetjentene som ble straffet, sier at de ble beordret til å bytte posisjon mellom stående og hvile med noen få timers mellomrom.  Han benekter at noen hadde fått et heteslag, og la til at noen offiserer som ikke var i stand til å stå, hadde fått sitte en stund.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand