BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå

Phuket-beboer ber om hjelp til å fjerne et enormt søppelbergEn Phuket-beboer ber om hjelp fra lokale myndigheter og øyas parlamentsmedlemmer til å rydde en enorm søppelhaug på hele 100 tonn midt i et boligområde, noe som skader folkehelsen, miljøet og imaget til den verdenskjente turistdestinasjonen.

Facebook-brukeren som driver Monsoongarbage-siden, la ut flere bilder av denne farlige søppelhaugen rett ved siden av beboernes hjem, ifølge Thai Newsroom

Han oppfordret Phukets guvernør Narong Woonciew, som går av med pensjon i slutten av denne måneden, Chalong kommune og øyprovinsens parlamentsmedlemmer om å fjerne den meterdype søppelhaugen.

Han skriver at det er Chalong kommune som kontinuerlig har dumpet søppel på dette stedet, og spurte hvorfor søppelet ikke blir sendt til forbrenning, og om formålet var å fylle ut land. 

Saken fortsetter under Faceboook-innlegget– Jord og vann har kollapset fullstendig. Er vannet forurenset av søppel som renner ut i elven og ut i havet? Og hvordan skal folk kunne leve med denne typen søppel? Det går alvorlig ut over bildet av en turistby i verdensklasse, skriver han.

Han legger til at den enorme søppelmengden på Koh Siray, som er forbundet med Phuket via en liten bro og huser rundt 10.000 mennesker, deriblant sjøsigøynere, nå er ryddet, men nå har han kommet over denne og ber om ærlige svar fra alle involverte.

Bildet: Søppelet som har hopet seg opp midt i et lokalsamfunn på Phuket, delt av Facebook-brukeren Monsoongarbage Thailand.

Kilde: Thai Newsroom

Partileder spør: – Ble en «stand-in» arrestert for politimordet?Ettersom mange stiller spørsmål ved om det er den virkelige tidligere landsbylederen eller en stand-in som er arrestert for politidrapet på en politimann tidligere denne måneden, vil lederen for Thai Civilized Party nå sende et brev til justisminister Thawee Sodsong for å få bekreftet den mistenktes identitet, opplyser Amarin TV i dag.

Mongkolkit Suksintharanont (til ventre på bildet) tidligere parlamentsmedlem og partileder, sier at folk har lagt merke til forskjellen i øyne, øyenbryn, lepper, nesetipp og smilehull mellom den mistenkte og den virkelige tidligere landsbyoverhodet Praween Chanklai, eller Kamnan Nok, (34).

Det var i hans hjem at politimannen Siwakorn Saibua ble skutt og drept og en annen politimann ble såret under en fest natt til 6. september.

Praweens underordnede, Thananchai Manmak, eller Nong Thapha, 45, stakk av etter skytingen, men ble sporet opp i Kanchanaburi der han ble skutt og drept i en skuddveksling med politiet.

– I morgen, mandag, vil jeg sende et brev til justisdepartementet for å få sjekket de ti fingeravtrykkene til Kamnan Nok, som er siktet for politidrapet. Er det samme person? spør Mongkolkit i et Facebook-innlegg.

Kilde: Thai Newsroom


Lover å fjerne yaba-piller - satte fyr på 25 tonn narkotika i dagStatsminister Srettha Thavisin kunngjorde at han og regjeringen vil fjerne bruk av metamfetaminpiller i løpet av sin periode, og at tiltakene vil fokusere på rask konfiskering av narkotikalangernes eiendeler.

Han kom med denne kunngjøringen da han i dag, søndag, overvar brenningen av 25 tonn narkotika i Samut Prakan-provinsen. Blant de destruerte narkotiske stoffene fra avsluttede saker var 12 tonn metamfetaminpiller, 11 tonn krystalmetamfetamin og 418 kilo heroin, ifølge Bangkok Post.

– Narkotikaproblemer har stått på regjeringens nasjonale agenda siden den ble dannet, sa Srettha ved denne anledningen.

– I løpet av det første året av regjeringsperioden vil regjeringen redusere narkotikaproblemet så mye som mulig, og metamfetaminpiller (yaba) vil forsvinne i løpet av regjeringsperioden, sa han.

– Som statsminister leder jeg kombinasjonen av innsatsen fra alle organisasjoner og mennesker for å løse problemet, og jeg vil fortsette å følge opp fremdriften, sa Srettha.

– Problemet må reduseres i løpet av et år, og denne regjeringen vil eliminere metamfetaminpiller. Jeg kommer til å destruere alle, slik dere ser i dag, sa statsministeren under dagens destruksjon.

Ifølge ham vil effektive løsninger være rask beslagleggelse av narkotikahandlernes eiendeler og rask destruksjon av beslaglagt narkotika.

– Hvis myndighetene bruker for lang tid på å konfiskere narkolangernes eiendeler, vil de få nok penger til å gjenoppta narkotikavirksomheten, sa Srettha.

– Narkotikalangere må bekjempes med besluttsomhet. Disse menneskene er kriminelle og bør ikke bare fengsles. Det de frykter mest, er at eiendelene deres blir konfiskert. Jeg ber organisasjonene om å beslaglegge eiendelene deres så snart som mulig og ikke la dem bli overført på en lettvint måte, sa statsministeren.

Andre løsninger vil omfatte rehabilitering av narkomane, forebygging av narkotikamisbruk og bekjempelse av narkotikasmugling.

Kilde: Bangkok Post

Statsministerens flytur til USA koster 30 millioner bahtThailands nye statsminister Srettha Thavisin blar opp ikke mindre enn 30 millioner baht for å leide et Thai Airway fly til USA tirsdag. Opposisjonen er oppfordret til å etterforske hvordan dette er mulig.

Somchai Srisutthiyakorn fra det thailandske liberale partiet oppfordret i dag, søndag, opposisjonen generelt og komiteen for antikorrupsjon og tjenesteforsømmelse spesielt til å undersøke hvordan Srettha har klart å ‘ja’ til en svindyr chartertur til New York for å delta på FNs 78. generalforsamling fra tirsdag til fredag, skiver Thai Newsroom.

Med seg på den offisielle USA-reisen har statsministeren anslagsvis 50 personer, blant annet regjeringsmedlemmer, høytstående embetsmenn og private forretningsfolk.

Somchai mener at de private forretningsfolkene burde betale en del av charterbilletten på 30 millioner baht av egen lomme og ikke velte kostnaden på skattebetalerne.

Han lurte på hvorfor ikke et fly fra det thailandske flyvåpenet kunne brukes til å frakte statsministeren og hans følge til USA i stedet for THAI-flyets kostbare chartertur.

Srettha har tidligere trukket på skuldrene av kritikken mot den kostbare charterflyvningen og sagt at den er godt kalkulert og vil være verdt turen.

Kilde: Thai Newsroom - Thai Rath

Chiang Mais plan for å fart i ‘hovedstaden’ i nordUnder et møte på Chiang Mai-universitetet lørdag oppfordret næringslivsledere i Chiang Mai statsminister Srettha Thavisin til å bygge en ny flyplass i den nordlige hovedstaden og utvide åpningstidene på den nåværende.

De tok til orde for at den andre flyplassen skal hete ‘Lanna International Airport’, og sa at åpningstidene på Chiang Mai International Airport bør utvides til 24 timer i døgnet for å øke turismen. I dag stenger den ved midnatt.

Airports of Thailand Plc (AOT), som driver Chiang Mai International Airport, gjennomfører fase 1 av en plan som omfatter bygging av en ny internasjonal passasjerterminal og renovering av den eksisterende terminalen for innenlandspassasjerer. Denne utvidelsen, som forventes å koste rundt 10 millioner baht, vil øke flyplassens kapasitet til 18 millioner passasjerer i året.

I dag kan Chiang Mai lufthavn håndtere rundt 15 flyvninger i timen, i gjennomsnitt 150 flyvninger per dag. Etter at fase 1 er fullført, vil flyplassens kapasitet øke til 30 flyvninger i timen.

AOT utarbeider også en mulighetsstudie for bygging av en ny flyplass ved siden av Chiang Mai-provinsen i Lamphun-provinsens Ban Thi-distrikt. Den vil dekke et område på 2 767,6 hektar og koste mellom 50 og 60 milliarder baht.

Mulighetsstudien vil imidlertid neppe bli behandlet før utvidelsen av Chiang Mai International Airport er fullført.

Etter møtet med gründerne i Chiang Mai presenterte Srettha en liste over temaene som ble diskutert.
  • Utvidelse av åpningstidene på Chiang Mai lufthavn for å få plass til flere internasjonale flyvninger og flere turister. 
  • Bygging av den andre flyplassen som skal betjene Chiang Mai. 
  • Fremme en "12 måneder, 12 arrangementer"-politikk for å øke turismen året rundt. 
  • Støtte internasjonale konferanser og utstillinger og fremme Chiang Mais kulturelle tradisjoner for å tiltrekke seg turister. 
  • Utnytte "soft power" som regjeringens viktigste politikk. 
  • Sørge for statlig støtte og bedre tilgang til finansiering for nyetablerte bedrifter og koble dem til det globale markedet. 
Kilde: The Nation14 politimenn tiltalt etter politidrap

Fjorten politimenn vil bli siktet for pliktforsømmelse i forbindelse med drapet på en politibetjent i hjemmet til en tidligere lokal administrator i Nakhon Pathom-provinsen, ifølge politiet.

Nestleder i landets nasjonale politi, Surachate Hakparn, sa søndag at de 14 politimennene unnlot å hjelpe to betjenter som ble skutt under en fest hjemme hos Praween Chankhlai alias Kamnan Nok natt til 6. september.

Ofrene var politimajor Siwakorn Saibua, en 32 år gammel politiinspektør som senere døde etter flere skuddsår, og oberstløytnant Wasin Panpee. Begge var underlagt Highway Police Sub-division 2.

Blant de 14 politimennene som står tiltalt, er politioberster som er stasjonssjefer, visepolitiinspektører og syv underoffiserer, ifølge Bangkok Post.

Den dødelige skytingen skjedde da Praween (35) holdt en fest i sitt hjem i Takong den 6. september. Omtrent 30 politimenn skal ha deltatt på festen.

Ifølge tidligere rapporter skal politimajor Siwakorn ha avvist Praweens forespørsel om forfremmelse av nevøen, som er politimann, på festen. Deretter avfyrte en bevæpnet mann som sto Praween nær, flere skudd på kloss hold mot Siwakorn. Flere kuler på avveie traff og skadet oberstløytnant Wasin.

Hendelsen utløste stor forargelse fordi politimennene på festen ikke arresterte den som avfyrte skuddene og Praween, men i stedet lot dem flykte fra stedet.

Skytteren døde senere. Praween, som var mistenkt i saken, meldte seg selv, og myndigheter fra ulike organisasjoner har siden undersøkt forretningsforholdene hans.

Tidligere sa Surachate at data fra overvåkningskameraer i Praweens hus viste at flere av festdeltakerne hadde avgitt falske forklaringer.

En tjenestemann i kriminalomsorgen ble avskjediget for å ha tatt serverne til overvåkningskameraene fra huset og kastet disse i en kanal.

Kilde: Bangkok Post
RSS 
Stacks Image 820
Stacks Image 827
Stacks Image 834
Stacks Image 841

Slik ser du norsk TV i Thailand