BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Tagget 112 på tempelvegg - pågrepet og lagt i jern



Politiet arresterte en 24 år gammel mann tirsdag kveld da han protesterte mot landets ‘majestetlov’ med en tagg på veggen til Wat Phra Si Rattana Satsadaram, Temple of the Emerald Buddha, i Phra Nakhon-distriktet i Bangkok.

Den mistenkte brukte svart spray for å tagge og krysse ut tallet 112 på veggen til tempelet kjent som Wat Phra Kaew, som ligger i samme kompleks som Grand Palace nær det kongelige feltet Sanam Luang.

Straffelovens paragraf 112, bedre kjent som majestetloven, sier at "den som ærekrenker, fornærmer eller truer kongen, dronningen, arvingen eller regenten skal straffes med fengsel i tre til 15 år". 

Saken fortsetter under bildet




En video lagt ut på mannens Facebook-side viser at han ikke gjør noe forsøk på å unnslippe arrestasjonen da to politimennslår ham i bakken og legger ham i håndjern. Politiet dekket taggen med et hvitt ark for å skjule graffitien. 

Saken fortsetter under bildet



Politiet sier at den innledende etterforskningen viser at den mistenkte er en frilansartist og medlem av "Free People" pro-demokrati-gruppen. De sier at han har lagt ut flere meldinger som protesterer mot anti-lese majeste-loven på sin Facebook-side, som har nesten 2000 følgere.

Kort tid etter arrestasjonen dukket Kunthika Nutcharut, advokaten for aktivistene Tantawan «Tawan» Tuatulanon og Orawan «Bam» Phuphong opp på politistasjonen på Royal Palace for å sjekke den mistenkte. Han ble imidlertid fraktet til Metropolitan Police Division 6 for avhør.

Tantawan og Orawan avsluttet sin 52 dager lange sultestreik, og krevde løslatelse av alle politiske fanger og avskaffelse av majestet- og oppviglerloven, tidligere denne måneden.

Minst 1888 mennesker har blitt tiltalt for politisk aktivitet siden den siste bølgen av ungdomsledede pro-demokratiske protester startet i 2020, ifølge Thai Lawyers for Human Rights.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand