BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Srettha besøker Mae Sot for å kartlegge konflikten i Myanmar



Av de 2800 personene som flyktet fra konflikten i Myanmar før helgen, har 1.200 frivillig vendt hjem nå som angrepene har avtatt.

Statsminister Srettha Thavisin skal etter planen besøke grensebyen Mae Sot i Tak tirsdag for å kartlegge situasjonen.

Utenriksminister Parnpree Bahiddha-nukara sa at han og statsministeren vil vurdere situasjonen på stedet tirsdag og holde en pressebriefing senere.

Han legger til at Thailand har utarbeidet både langsiktige og kortsiktige planer for å sikre at landet kan reagere raskt på akutte situasjoner.

Denne beredskapen er tydelig i den omfattende støtten som gis til mennesker på flukt, spesielt de som trenger medisinsk hjelp, sa han.

Han sa også at Thailands flyktningmottak er rustet til å møte nye utfordringer, og at det jobbes kontinuerlig med å forbedre og videreutvikle dem.

Samtidig hersker det en dempet stemning på Rim Moei-markedet i Mae Sots Tha Sai Luad-distrikt. Flere butikker er fortsatt stengt, noe som gjenspeiler de langvarige effektene av pandemien og de pågående urolighetene i Myanmar.

Alt gikk som vanlig på Mae Sots ferskvaremarked, der myanmarske statsborgere fortsatt handler. Mange av selgerne forteller imidlertid at stemningen generelt var dempet, noe de tilskriver stilstanden etter Songkran.

Til tross for rapporter om kamper i Myawaddy, en grenseby i Myanmar, virket innvirkningen på den thailandske siden å være minimal i skrivende stund.

Oversatt fra The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand