BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Lavere strømregning hvis PTT betaler bøtene



Energitilsynet (ERC) planlegger å senke strømregningene mot slutten av året hvis det nasjonale olje- og gasskonglomeratet PTT Plc betaler bøter til en verdi av 4,7 milliarder baht som de angivelig har krevd inn fra gassleverandører som ikke har overholdt sine kontrakter.

Bøtene er statlige tiltak for å redusere strømprisene, ifølge en kilde i energidepartementet som har bedt om anonymitet, skriver Bangkok Post.

PTT kunngjorde sent i fjor at de hadde krevd 4,3 milliarder baht av en gassleverandør for ikke å ha levert en viss mengde gass til selskapet i henhold til kontrakten, såkalt "shortfall of gas". PTT ble pålagt å overlevere pengene til myndighetene for å hjelpe dem med å redusere strømtariffen, som brukes til å beregne strømregningen.

Det er myndighetene som kam bestemme hvordan bøtene skal fordeles, ettersom PTT er statseid.

ERC fikk i oppdrag av energiminister Pirapan Salirathavibhaga å undersøke om det fantes flere bøter for gassmangel som ledd i arbeidet med å redusere strømregningene.

Ifølge kilden fant tilsynet mangler til en verdi av 4,7 milliarder baht mellom 2013 og 2020. Et panel som jobber med underskuddene, skal etter planen møtes på mandag for å diskutere betalingsdetaljer.

Pirapan ønsker at PTT skal gi de 4,7 milliardene baht til regjeringen for å bidra til å redusere strømprisene, sier kilden.

Ifølge ERC vil 4,7 milliarder baht kunne redusere strømprisen med 0,078 baht per kilowattime (enhet).

Hvis PTT er uenig i rapporten om underskudd eller størrelsen på bøtene, kan selskapet anke avgjørelsen.

PTT sendte 4,3 milliarder baht i bøter til myndighetene i januar, noe som bidro til å kontrollere kraftprisene fra januar til april, da krafttariffen lå på 4,18 baht per enhet.

ERC opprettholdt kraftprisen på samme nivå fra mai til august, og vil fastsette prisen for de siste fire månedene i år på et senere tidspunkt.

PTT og reguleringsmyndigheten studerer i fellesskap en plan om å importere mer flytende naturgass (LNG), et viktig brensel for kraftproduksjon, under langsiktige kontrakter for å unngå prissvingninger i spotmarkedet. LNG-prisene i spotmarkedet falt nylig med 0,2 USD per million britiske varmeenheter (BTU) til 9,6 USD per million BTU.

Prisene synker som følge av at gasskraftverkene i Taiwan ble stengt ned under et jordskjelv, og som følge av de store LNG-reservene i Asia og Europa, sier Veerapat Kiatfuengfoo, generaldirektør for Energy Policy and Planning Office.

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand