BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Antall covid-smittede øker som forventet



Antallet covid-tilfeller har økt som forventet etter Songkran-feiringen, ettersom JN.1-stammen fortsatt er dominerende i landet, opplyser Department of Disease Control (DDC) søndag.

DDC sier at det er rapportert om 1.004 nye covidsmittede, et daglig gjennomsnitt på 143, og tre dødsfall i uken som endte 20. april. De avdøde tilhørte risikogruppen "608 at-risk", som er eldre mennesker med en kronisk sykdom.

Foruten mange fester og sammenkomster under Songkran-festlighetene, sa DDC at smitten økte fordi pasientene stort sett viste milde symptomer som lignet på influensa og ikke var klar over infeksjonen, og derfor ikke isolerte seg.

JN.1-subvarianten av covid-19-varianten Omicron er fortsatt den dominerende stammen i Thailand. Siden det første tilfellet av JN.1-stammen ble bekreftet i Thailand sent i fjor, er det ingenting som tyder på at den vil gi mer alvorlige symptomer enn Omicron-varianten, sier DDC og viser til data fra Department of Medical Sciences.

De som er smittet med JN.1-stammen, vil få symptomer som ligner på vanlige luftveissykdommer, som feber, hoste, sår hals, kroppssmerter, hodepine og rennende nese, legger DDC-sjefen til.

Øverst: Ungdommer «bevæpnet» med vannpistoler deltar i en Songkran-aktivitet i Samyan Mitrtown i Bangkok 15. april. (Foto: Varuth Hirunyatheb)

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand