BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Forbruksgjeld er størst bekymring for innenlandsk reiseliv



Husholdningenes gjeld er den faktoren som entreprenører i turistsektoren er mest bekymret for, og de frykter at den vil ha størst innvirkning på Thailands turistindustri i 2024, viser en studie.

Andre bekymringer er økende energikostnader, den innenlandske økonomiske situasjonen og inntekter som ikke står i forhold til levekostnadene.

Rapporten fremhever misligholdte lån (NPL) som en intern risikofaktor som forventes å påvirke turismen i andre kvartal 2024, særlig fordi det har vært tegn til en økning i misligholdte lån.

TAT-guvernør Thapanee Kiatphaibool sier at de fortsatt er på vei mot målet for 2024, som er å få thailandske turister til å mer og generere større inntekter til hjemmemarkedet.

– Til tross for de økonomiske konsekvensene og det høye gjeldsnivået blant thaier som påvirker kjøpekraften, er vurderingen at thailendere fortsatt vil fortsette å reise, med fokus på hyppige reiser og en mer forsiktig pengebruk, sier hun.

Dette samsvarer med Confidence Index, som viser resultatene av en meningsmåling blant 450 personer over hele landet med en inntekt på over 10.000 baht, fordelt på kjønn, region, yrke og inntekt.

Indeksen spesifiserer "thailandske turisters reise- og forbruksvaner" i første kvartal 2024, og viser at de gjennomsnittlige utgiftene til reiser mellom provinsene (ekskl. transportkostnader) er 6.856 baht per person per reise, noe som er høyere enn i fjerde kvartal 2023, da de lå på 4.293 baht per person per reise.

Blant de viktigste faktorene som påvirker valg av overnattingssted, er rimelige priser på førsteplass, og mer enn 79 % av respondentene oppgir at de foretrekker dette. Dessuten foretrekker flertallet, rundt 97 % av de thailandske turistene, hoteller som tilbyr frokost.

Når det gjelder prisklasser, viser det seg at prisklassen 1.00o-2 000 baht er den mest populære, med 62 % av de spurte som foretrekker denne prisklassen. Deretter følger prisklassen 500-1000 baht, som 24 % foretrekker.

Over 87 % mener at det bør være gratis busser og elektriske tog fra Bangkok, Phuket, Chiang Mai og Songkhla til turistdestinasjoner i tilstøtende provinser for å fordele inntektene og antallet turister, forhindre overturisme og sikre bærekraften i turistressursene.

Hele 80 % ønsker at programmene "We Travel Together" og "Co-Payment Scheme" skal gjeninnføres, mens 73 % ønsker at det skal arrangeres flere messer i de store turistprovinsene.

I tillegg ønsker 61 % større arrangementer eller festivaler i reiselivssektoren i skoleferiene i asiatiske land for å stimulere til flere reiser.

48 % er interessert i å utvide de menneskeskapte attraksjonene ved å fremme eller gi insentiver til private investorer, mens 44 % ønsker seg taxfree-områder utenfor flyplassene i Phuket og Bangkok for å gjøre Thailand til en global shoppingdestinasjon og få turister med høye utgifter til å besøke Thailand oftere.

Business Confidence Index of Thai Tourism Entrepreneurs, Quarter 1/2024, ble utarbeidet av Tourism Council of Thailand (TCT), Tourism Authority of Thailand (TAT) og fakultetet for kunst og kunsthåndverk ved Rajamangala University of Technology Srivijaya.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand