BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå

Vedtok minste dagslønn på 400 baht i hele landetTirsdag godkjente regjeringen finansdepartementets plan om å heve den daglige minstelønnen til 400 baht (ca 120 kroner) i hele landet, og anbefalte at det gjøres innen september hvis mulig.

Phiphat kunngjorde planen under en 1. mai-feiring til arbeidernes jubel.

Men kunngjøringen møtte sterk motstand fra flere næringslivsorganisasjoner, deriblant Thai Chamber of Commerce og Federation of Thai Industries.

Regjeringen har ingen direkte makt til å øke den daglige minstelønnen, som avgjøres av trepartslønnskomiteen. Komiteen har 15 medlemmer, fordelt på tre grupper med fem medlemmer som representerer myndighetene, arbeidsgiverne og arbeidstakerne, melder The Nation.

Teoretisk sett kan man komme frem til lønnssatser som er i arbeidernes favør, hvis representantene for myndighetene går sammen med representantene for arbeidstakerne.

Regjeringen godkjente i dag også tiltaket om å gi ti års visumfritak for investorer i den østlige økonomiske korridoren og deres utenlandske arbeidere. Tiltaket kalles EEC Visa-tiltaket.

I tillegg godkjente regjeringen også finansdepartementets forslag om å senke selskapsskatten for bedrifter som investerer i EEC, til 17 %.

Under mobilmøtet i Phetchaburi godkjente regjeringen også finansdepartementets forslag om å kreve inn 7 % moms (merverdiavgift) på varer som bestilles fra nettbaserte plattformer fra utlandet, og som har en verdi på over 1.500 baht (ca 450 kroner).

Departementet begrunnet dette med at tiltaket ville beskytte thailandske små og mellomstore bedrifter (SMB-er) mot dumping av billige varer fra utlandet.

Statsminister Srettha Thavisin sa til media etter dagens regjeringsmøte at de også godkjente 18 vannforvaltningsprosjekter for flomforebygging i provinser i den nedre sentrale regionen, til en verdi av 514 millioner baht.

Åtte prosjekter til en verdi av 268 millioner baht ble foreslått av den felles offentlig-private komiteen for økonomisk utvikling.

– Pengene vil komme fra budsjettet for 2024, sa Srettha.

Før han deltok på det mobile kabinettmøtet på Rajabhat Phetchaburi-universitetet, ledet Srettha ministrene sine til å ta gruppebilder. Statsministeren og regjeringsmedlemmene var kledd i skjorter med Suwan Wachara-mønster, som fremhever mønstre fra søylene i Wat Yai Suwannaram i Phetchaburi.

Srettha tok også statsrådene sine med på en utstilling av det beste kunsthåndverket i Phetchaburi. Srettha fikk overrakt et stykke tøy vevd av innbyggerne i Ban Cha-ad-samfunnet i Cha-am-distriktet. Tøyet var modellert etter tøyet som brukes til å pakke inn tripitakaen.

Srettha sa at han få sydd en skjorte av stoffet og bruke den når han besøker Frankrike i slutten av denne uken.

Kun utdanningsminister Permpoon Chidchob var fraværende fra det mobile møtet, ettersom han var på et offisielt oppdrag i nordøst.

Kilde: The Nation

RSS 
Stacks Image 820
Stacks Image 827
Stacks Image 834
Stacks Image 841

Slik ser du norsk TV i Thailand