Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Koraller i fare på grunn av stigende havtemperaturerEn ekspert på marine ressurser advarer mot en mulig massiv korallbleking som følge av stigende havtemperaturer, noe som kan få konsekvenser for turisme og matforsyning.

Assisterende professor Thon Thamrongnawasawat fra fiskerifakultetet ved Kasetsart University la ut advarselen på Facebook tirsdag.

Han forteller at sjøtemperaturen ved fakultetets målestasjon i Si Racha-distriktet i Chon Buri ikke har vært under 31,2 °C de siste tre-fire dagene.

Havtemperaturen hadde oversteget 31,5 grader kl. 04.00 mandag morgen, og da han skrev innlegget sitt, var den 32 grader, skiver han. Han tilskrev dette til værfenomenet El Nino og den globale oppvarmingen.

Thon sier at havtemperaturen er på topp, og basert på statistikk kan den komme til å overstige 33 grader denne og neste måned.

– Hvis de høye temperaturene fortsetter i noen uker til, tror jeg vi vil begynne å se korallbleking i enkelte områder, blant annet i øst, skiver han.

Han siterte også National Oceanic and Atmospheric Administration i USA som advarte om at det kan oppstå massiv korallbleking i regionen i løpet av fire til åtte uker. Det kan påvirke den marine turismen, sier han i innlegget.

Det kan også få konsekvenser for sjømatforsyningen fordi livet i havet vil trekke ut på dypere vann for å unngå varmen, og fisk som er oppdrettet i merder, kan dø, sier han.

Øverst: Et fargerikt korallrev utenfor Koh Tao i Thailandbukten (foto: Pattarawadee Saengmanee).

Kilde: Bangkok Post
RSS