BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Leter desperat etter forsvunnet radioaktivt materiale fra kraftverket i Prachin Bur



Thailands Office of Atoms for Peace (OAP) leter desperat etter en uspesifisert mengde cesium-137 radioaktivt materiale, som er savnet fra et dampkraftverk i Prachin Buri-provinsen siden 23. februar.


Det farlige materialet ligger i et stålrør, omtrent fem tommer i diameter og 12 tommer langt, og alle som ser dette det anbefales å holde seg unna og umiddelbart varsle myndighetene.

Myndighetene er svært bekymret for at det farlige materialet kan ha blitt stjålet eller deponert på feil måte, noe som vil være skadelig for alle som kommer i nærkontakt med det.

Cesium-137 er en radioaktiv isotop dannet som et av de mer vanlige produktene ved kjernefysisk fisjon av uran-235 og andre spaltbare isotoper i atomreaktorer og kjernefysiske våpen, ifølge Wikipedia.

En ekspert på deponering av radioaktivt materiale, Sumetha Wichienpet, sier at cesium-137 ble brukt til å sjekke for usynlige sprekker i rørledninger i kraftverket, og la til at strålingen som sendes ut fra cesium-137 til miljøet ikke overstiger 7 Rem, men, i naturen bør strålingsmengden ikke overstige 1 Rem.

Strålingen er usynlig, har ingen lukt, og de som blir utsatt for den vil lide av nekrose på den delen av kroppen som har vært i kontakt med materialet, og i løpet av de påfølgende dagene vil deres naturlige immunitet reduseres og håret begynner å falle av.

Kilde: Thai PBS

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand