Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Fehr-saken er berammet til midten av aprilRettsmøtet for sveitsiske Urs Fehr, som er tiltalt for å ha sparket en kvinnelig lege som satt på trappen foran den leide luksusvillaen hans på Yamu Beach i Pa Khlok i februar, er ventet å finne sted i løpet av de neste ukene.

Thandao Chandam, legen som ble sparket av Fehr, sa til media sent i går at rettsmøtet er planlagt til midten av april.

Thandao, som er lege ved Dibuk-sykehuset, sa imidlertid også til media at hun er bekymret for at saken ikke blir enkel.

Hun hadde allerede hatt besøk av fem fra justisdepartementet, som om det var en mørk hemmelighet, sa hun.

– Nå er jeg bekymret for saken som skal opp i retten i midten av april, sa Thandao.

Fehr er tiltalt for legemsbeskadigelse i henhold til straffelovens paragraf 295, som sier følgende: "Den som påfører en annen person skade på kropp eller sinn, skal straffes med fengsel i inntil to år eller en bot på inntil fire tusen baht, eller begge deler."

Fehr har nektet for tiltalen.

Thandao sier imidlertid at det ikke forklarer hennes mentale kvaler.

Thandao sier til media at hun ikke lenger har fysiske smerter etter sparket, som hun sier etterlot blåmerker, men legger til at hun lider av de psykiske ettervirkningene av hendelsen.

– Jeg føler meg redd hele tiden, og jeg får ikke sove, jeg har stadig mareritt, sier Thandao.

– Jeg vil virkelig at denne saken skal ende med at jeg får rettferdighet på grunn av følgene av det han gjorde. Jeg var nødt til å oppsøke en psykiater på grunn av marerittene. Psykiateren sa at det dreide seg om posttraumatisk stresslidelse, eller PTSD, og at jeg må ta medisiner for å få sove, sier Thandao.

– Selv om det har gått en måned siden hendelsen, har jeg nå en legeerklæring fra et statlig sykehus og en avtale med legen om behandling i neste uke, legger hun til.

Thandao forteller at hun har snakket med en tjenestemann i rettsvesenet om den mentale effekten hendelsen har hatt på henne, og at han har tilbudt henne muligheten til å få Fehr tiltalt i henhold til straffelovens paragraf 391, som sier: "Enhver person som begår et voldelig angrep mot en annen, skal, hvis angrepet ikke er så alvorlig at offeret påføres kroppslig eller psykisk skade, straffes med fengsel i inntil én måned eller en bot på inntil tusen baht eller begge deler."

Justisministeren påpekte imidlertid at strafferammen i paragraf 391, som gjelder psykisk smerte, er lavere enn strafferammen i paragraf 295, som gjelder fysisk skade, forklarte hun.

Thandao snakket med media ifølge med Phket-parlamentarikeren Chalermpong Saengdee, som sa: – Denne saken er et følsomt tema for samfunnet og berører alle thaier

– Hvis de ansvarlige fatter en svak avgjørelse og sier at det bare dreier seg om en forseelse, vil det sende et signal om at utlendinger kan mobbe thaier. Hvis det skjer, vil denne saken få store konsekvenser for legen og det thailandske folk, sier han.

Kilde: The Phuket News

RSS