Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Korat utpekt som knutepunkt for filmproduksjonLokale myndigheter og bedrifter har hilst velkommen regjeringens plan om å gjøre provinsen til et knutepunkt for internasjonal filmproduksjon.

Planen ble kunngjort av Paetongtarn Shinawatra, leder for regjeringens «tenketank», på et møte fredag der også representanter fra provinsens handelskammer og lokale myndigheter deltok.

Det ble også nedsatt en underkomité som skal gjennomføre initiativet.

Ifølge Watchari Pratyanuson, leder for Nakhon Ratchasimas turistindustriråd, lovet Paetongtarn å gjøre Nakhon Ratchasima til et nytt knutepunkt for filminnspillinger i et forsøk på å tiltrekke internasjonale film- og TV-serieprodusenter til Thailand.

– Provinsen er velsignet med en rekke landskap som kan brukes til filminnspillinger, blant annet Khao Yai nasjonalpark i Pak Chong-distriktet, Phimai Historical Park i Phimai-distriktet og Khorat Unesco Global Geopark, som dekker fem distrikter, sa hun.

Provinsen venter nå på at myndighetene skal komme med en klar plan og et budsjett for å tiltrekke seg filmskapere som vil filme her, sa hun.

– For å hjelpe filmteam som er interessert i å filme i provinsen, bør det opprettes et one-stop-tjenestesenter som kan ta seg av detaljer som å finne overnatting og håndtere visumprosesser, sier hun.

– Siden filminnspillinger ofte foregår over en lengre periode, vil satsingen komme den lokale økonomien til gode, sier Rungtip Bookkhuntod, sjef for Nakhon Ratchasimas kontor for turistmyndighetene i Thailand.

– Dessuten vil et sted som er gjort populært gjennom en TV-serie eller film, tiltrekke seg flere besøkende, sier hun.

– Det er mange flere steder å oppdage i Nakhon Ratchasima, blant annet Ban Cha Po, et silkesamfunn, og Ban Prang, som viser Ruan Korat-arkitektur, sier hun.

Kilde: Bangkok Post
RSS