BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Planlagt flytting av Lop Buris makaker på vent



Beboere i lokalsamfunnet i Khao Phra i Nakhon Nayok-provinsen motsatte seg tirsdag planen om å midlertidig flytte en første gruppe på 50 aper fra Lop Buri-provinsen, fordi de frykter at dyrene kan angripe lokalbefolkningen og skape problemer.

Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation (DNP) planlegger å flytte noen av Lop Buri-apene til en "apehage" i provinsens Pho Khao Ton-distrikt i et forsøk på å få kontroll over makakpopulasjonen i Lop Buri, som har blitt stadig mer aggressiv og stjeler mat og angriper mennesker, noe som har skadet flere individer.

Ettersom byggingen av apehagen ennå ikke er ferdig, har DNP foreslått å midlertidig plassere de innfangede apene på Wildlife Rescue Centre i Khao Phra i Nakhon Nayok.

Ledere fra Nakhon Nayok-provinsen og DNP møttes tirsdag for å diskutere transporten av den første gruppen aper til senteret, som forventes å starte i dag, onsdag. Medlemmer av Khao Phra subdistrikts administrative organisasjon (SAO), som også deltok på møtet, motsatte seg imidlertid flyttingen.

SAO-president Phongsawat Theerawattanakul sier at de ansvarlige myndighetene ikke har informert SAO om hvor mange makaker som skal transporteres, hvor lenge de skal oppholde seg på senteret og hvilke sikkerhetstiltak som er iverksatt.

– Vi er klare til å samarbeide med myndighetene, men vi har ikke fått vite hvem som er ansvarlig hvis apene rømmer og skaper problemer, sier han.

Phongsawat legger til at innbyggerne i Khao Phra-distriktet enstemmig har stemt imot flyttingen.

Issara Sukjaemsai, sjefen for Nakhon Nayoks Muang-distrikt, som ledet møtet, lovet å videresende resolusjonen til provinsen og la til at planen om å transportere apene til Wildlife Rescue Centre i dag, vil bli stanset.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand