BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Aktivister krever oppdatering om Thaksins tilstandAktivister krever i dag, mandag, at det thailandske politisykehuset offentliggjør den siste tilstanden til tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, for å bevise om han fortjener å være der i stedet for i fengsel.

Representanter for Student and People Network for Thailand Reform (SNT) dro til det thailandske politiets kontor i Pathumwan-distriktet for å overlevere et brev til politisjef Damrongsak Kittiprapas.

I brevet krever de at ledelsen ved Police General Hospital gir en oppdatering om Thaksins tilstand. Thaksin soner en ettårig fengselsstraff, men ble innlagt på sykehuset den første natten etter at han ble innsatt i fengsel.

– Student and People Network for Thailand Reform mener at legene har vært uvanlig tause om sykdommen hans etter at det tidligere ble rapportert at han var alvorlig syk og trengte spesialistleger og utstyr, sier Pichit Chaiyamongkol i SNT.

Thaksin ble flyttet fra fengselet til sykehuset 22. august, og samfunnet ønsket at legene på sykehuset skulle avklare sykdommen hans, sier Pichit. Legene i Bangkok varetektsfengsel henviste Thaksin til Police General Hospital natt til 22. august, bare timer etter at han kom tilbake til landet.

– Det var tydelig at Thaksin virket normal da han ankom Thailand, sier Pichit.

SNT ba den nasjonale politisjefen om å avsløre navnene på legene som behandlet Thaksin og beordre dem til å utdype Thaksins tilstand.

Pichit sa at Thaksin torsdag denne uken vil ha tilbrakt en måned på Police General Hospital.

Den 74-årige Thaksin vendte tilbake til Thailand om morgenen den 22. august etter 15 år i eksil. Han var blitt dømt og siktet for nye lovbrudd under sitt fravær.

Samme dag bestemte høyesterett at han skulle fengsles i åtte år for de tre ferdigbehandlede sakene. Fengselsstraffen ble redusert til ett år av HM Kongen. Advokaten hans hadde planlagt å søke om prøveløslatelse.


Kilde: Bangkok Post - Foto: SNTs Facebook-side
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand