BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Thailands utenriksminister Parnpree går av



Utenriksminister Parnpree Bahiddha-Nukara sier at han går av som minister, og begrunner det med at han ønsker å «opprettholde sine prinsipper», uten å gi noen nærmere forklaring.


Avgangen kommer samtidig med at regjeringsrokaden kunngjøres i Royal Gazette, som innebar at han blir fjernet fra visestatsministerposten, men beholder utenriksministerposten.

– Jeg er overbevist om at mitt tidligere arbeid som visestatsminister og utenriksminister har vært til fordel for landet. Jeg gjorde jobben min etter beste evne, og arbeidet mitt ble effektivt gjennomført, sier Parnpree ifølge Thai PBS.

Han sa at han tror at det vil bli funnet en egnet person til å fylle rollene som visestatsminister og utenriksminister.

På spørsmål om han kommer til å fortsette å jobbe med Pheu Thai, sa Parnpree, som har vært medlem av partiet i mange år, at han fortsatt elsker partiet, men at han ikke vet det ennå og trenger mer tid til å tenke på det.

Avskjedsbrevet hans gikk viralt på sosiale medier. Da journalister spurte ham om det to sider lange brevet, som var adressert til statsministeren, var ekte, svarte han: «Ja, det er mer enn ekte».

I brevet nevner han at han reiste for å forhandle for thailenderne som var tatt som gisler i Israel, noe som resulterte i at 23 av dem ble løslatt, og at 8.000 thailendere ble sendt hjem fra Israel til Thailand.

I tillegg til å fremme forholdet til ASEAN, EU, India og stormaktene, har han blant annet lansert visumfrie ordninger med enkelte land, skriver han.

Han håper at omrokeringen i regjeringen vil resultere i en mer effektiv administrasjon av landet, som er åpen og beskytter landets goder.

I brevet takker han statsministeren for at han har fått lov til å jobbe i regjeringen i en periode.

Kilde: Thai PBS
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand