BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Ny tiger oppdaget i Kaeng Krachan nasjonalpark - nær Hua Hin



Kaeng Krachan nasjonalpark har rapportert om funnet av en ny indokinesisk tiger, noe som tyder på en forhåpentligvis økende bestand som følge av vellykket bevaringsarbeid.

Tigeren, identifisert som "KKT-006M", ble først registrert i området oppstrøms Phetchaburi-elven.

Det spennende funnet var en del av en større overvåkingsoperasjon som ble gjennomført fra 4. til 7. april, opplyser Mongkol Chaiyaphakdee, leder for Kaeng Krachan nasjonalpark.

Operasjonen, som ble gjennomført i samarbeid med Wildlife Conservation Society (WCS) Thailand, gikk ut på å sette opp kamerafeller og følge dyrelivets bevegelser i området. I løpet av denne perioden fanget kameraene opp bilder og videoer av to tidligere kjente indokinesiske tigre, "KKT-002M" og "KKT-004".

En nærmere inspeksjon av stripemønstrene på bilder tatt 24. mars, 31. mars og 1. april avslørte imidlertid en tidligere uregistrert hanntiger. Bildene, som viser en tiger som leker aktivt i vannet i Sub Chum Hed-området i parken, bekrefter tilstedeværelsen av en ny tiger, som nå er katalogisert som "KKT-006M".

Denne nylige oppdagelsen tyder på at tigerbestanden i parken kan være i ferd med å stabilisere seg eller vokse på grunn av den store forekomsten av byttedyr som bjeffende hjort, sambarhjort, gaur og villsvin. Dette er en viktig indikator på parkens suksess når det gjelder bevaring av dyreliv og habitatforvaltning.

For øyeblikket er parken hjem til seks kjente indokinesiske tigre. Dette inkluderer to hanner, to hunner og to tigre hvis kjønn ennå ikke er fastslått. Blant dem er bemerkelsesverdige individer som "Yaya-tigeren" (KKT-001F), som først ble dokumentert i 2013, og "Nadech-tigeren" (KKT-002M), som er observert siden 2019.

Oversatt fra Hua Hin Today
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand