BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Politi-razzia mot callsenter - 71 arrestert



Department of Special Investigation (DSI) har avslørt en mistenkt call-senter-gjeng fra Nakhon Si Thammarat-provinsen som angivelig har lurt ofre i Thailand, Kina og Russland, opplyser DSI i dag, fredag.

Totalt 71 mistenkte,52 av dem kinesiske statsborgere og 19 thailendere, ble arrestert torsdag da DSI-betjenter gjennomførte en razzia på tre steder i den sørlige provinsen.

Mye utstyr og gjenstander som ble brukt av de mistenkte svindlerne, ble konfiskert. Blant annet 223 datamaskiner, 1001 smarttelefoner, 14 iPad-nettbrett, 298 SIM-kort og 86 bankbøker.

Politiet kunngjorde razziaen på pressekonferanse som ble holdt på politistasjonen i Nakhon Si Thammarat.

Ifølge en pressemelding skjedde razziaen torsdag. Hovedmålet for aksjonen var et hotell i Chawang-distriktet, der flere titalls kinesere og thailendere jobbet for bakmennene bak callsenteret. Ifølge pressemeldingen sa noen av arbeiderne at de var blitt lurt fra Kina og tvunget til å jobbe.

En kilde som er kjent med saken, har tidligere opplyst at det i tillegg til hotellet også ble gjennomført separate razziaer i et hus som ligger ca. 3 km unna, og i en nærliggende butikk. Rundt to dusin kinesiske statsborgere ble funnet i huset, som var omgjort til kontor, og mange flere befant seg i butikken da den ble raidet.

Ifølge kilden kom telefonsenterbanden i politiets søkelys i november i fjor etter en rekke klager. Det viste seg at ofrene ble lurt til å investere i kryptovalutaer, nettgambling og netthandel, og den totale skaden ble anslått til 100 millioner baht.

Det viste seg at personene som jobbet for kundesenterbanden, chattet med de potensielle ofrene på kinesisk, russisk og thai, ifølge DSI. Det viste seg også at passene til mange av de arresterte kineserne inneholdt opplysninger om hyppige reiser til Kambodsja.

De arresterte kineserne ble i første omgang siktet for brudd på innvandringslovgivningen, arbeid forbudt for utlendinger og teknologikriminalitet.

Kilde: The Nation
RSS 
Stacks Image 797