BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå

Thailand med nytt 10-årsvisumDet nye visumet Eastern Economic Corridor (EEC) bryter ny mark ved å fastsette en spesifikk sone.

Den østlige økonomiske korridoren (EEC), som er et nytt alternativ for utenlandske investorer i tre østlige provinser, deriblant Chonburi, er det nye tilskuddet til landets langtidsvisum, ifølge Pattaya Mail.

EEC-visumet, som tillater flere innreiser, gir automatisk arbeidstillatelse for bestemte bransjer og en rabattert inntektsskatt på 17 prosent for spesialister, ledere, fagfolk og (om nødvendig) pårørende.

EEC-visumets varighet er faktisk knyttet til varigheten på innehaverens arbeidstillatelse, og regnes som en investortype. Det er åpenbart overlapping med LTR, som imidlertid ikke er knyttet til bestemte provinser, og som er mye bredere og dekker velstående pensjonister, digitale nomader med kontrakter og verdensreisende i tillegg til ledere.

Fordelene er de samme; redusert inntektsskatt, fritak for 90 dagers rapportering og flyplassfordeler, men EEC-visumet er spesifikt knyttet geografisk til investeringer i høyteknologiske industrier og initiativer som robotteknologi, petrokjemi, helsevesen, turisme og bioteknologi.

De siste årene har Thailand utvidet sine visumregler for langtidsopphold for å oppmuntre velstående utlendinger til å slå seg ned i landet.

Disse inkluderer Elite-visumet som ble innført i 2003, og som har hatt en kontroversiell historie, O/X-visumet for pensjonister fra 2016 (ikke populært på grunn av byråkratiet) og Long Term Residence som ble innført i fjor.

Det nye EEC-visumet illustrerer også den økende involveringen av offentlige etater som Board of Investment, i tillegg til immigrasjonsmyndighetene, i innvilgelsen av langtidsvisum.

Kilde: Pattaya Mail
RSS 
Stacks Image 820
Stacks Image 827
Stacks Image 834
Stacks Image 841

Slik ser du norsk TV i Thailand