BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Kinesiske investorer strømmer til Chiang Mai for eiendomskjøp



Chiang Mai er populært blant kinesiske eiendomsinvestorer, spesielt i byens San Kamphaeng-distrikt og Hang Dong-distrikt. I en undersøkelse fra Prachachat Business framkommer det at flere kinesiske investorer har investert direkte som en gruppe, så vel som de som kjøper eiendom som bolig og som investering.

Arak Kampanartbawon, ved Chiang Mai Provincial Land Office, sier at salget i begge sektorene, tomt med hus og leilighet/sameie, har økt. For borettslag og sameier er kineserne hovedkjøperne.

I 2020 var den totale omsetningen av tomt alene og tomt med hus i byen 9,4 milliarder baht og steg deretter til 10,4 milliarder baht i 2021 før det steg ytterligere til 13,2 milliarder baht i fjor.

Hovedfaktorene er gjenåpningen etter pandemien og at smittesituasjonen ble bedre. Mellom januar og februar i år var det totale salget på 1,5 milliarder baht. Totalt salg av tomt og tomt med hus i byen har utgjort 34,5 milliarder baht bare de siste 3 årene.

Saken fortsetter under bildet



Arak påpekte at salget av leiligheter og leiligheter har økt betydelig. Tidligere var hovedkjøperne europeere, amerikanere og folk fra midtøsten, men etter pandemien dominerer kinesiske kjøpere og trumfer til og med thailandske kjøpere.

I henhold til Thai Condominium Act (B.E. 2522) kan utlendinger bare eie 49 prosent av leiligheter i en bygård. De kan ikke uten videre eie tomt eller tomt med hus. Ser vi på den nåværende trenden i utvidelse av boligeiendom, er det sannsynlig at utenlandske investorer, spesielt kinesiske, vil investere tungt i leilighets- og borettslagssektoren (sameier).

Arak sier at regjeringen følger nøye med på om utenlandske investorer bruker thailandske stråmenn til å investere i tomter, både før og etter kjøpet av tomten.

En kilde i Chiang Mais eiendomsmarked sier til Prachachat Business at kinesiske investorer nå går inn i hele byggebransjen. De bygger sine egne hus og boliger og importerer materialer fra Kina. Dette påvirker den lokale byggebransjen siden kinesiske materialer er mye billigere.

Chang Klan Road er området der kinesiske investorer investerer mest i eiendom.

Kilde: KhaoSod - Prachachat Business
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand