BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå

Paetongtarn Shinawatra lover 20.000 baht i måneden til hver husholdningPaetongtarn Shinawatra, en av Pheu Thais mest sannsynlige statsministerkandidater, lovte fredag å gi månedlige bidrag på 20.000 baht for hver husholdning i Thailand hvis partiet hennes får makten i det kommende valget.


– Subsidiene vil bli gitt som en støtte for husholdningene før partiets økonomiske politikk genererer mer rikdom i Thailand, sier hun og sa at den thailandske økonomien er i en krise.

– Løftet på 20.000 baht i måneden per husstand er ikke et populistisk triks for å vinne stemmer, men god økonomi, sa hun.

– Det vil øke Thailands bruttonasjonalprodukt (BNP) og føre til større skatteinnkreving, sier hun.

Paetongtarn kunngjorde det nye kampanjeløftet på et morgenmøte på Thammasat Universitys Rangsit-campus, hvor hun, partiets 400 utvalgte valgkretskandidater og dets kjernemedlemmer kunngjorde et nytt sett med nøkkelpolitikk.

Hun leder Pheu Thai Family-prosjektet og leder dets rådgivende komité for offentlig inkludering og innovasjon, og er den yngste datteren til Pheu Thai-patriark Thaksin Shinawatra.

– Vi i Pheu Thai-partiet er klare til å lede Thailand til å overvinne pågående kriser, inkludert fattigdom, krig og pandemi, sier Paetongtarn.

– Den nåværende regjeringen til statsminister general Prayut Chan-o-cha mangler ekspertise til å håndtere krisene Thailand står overfor og forverrer dem, sier hun.

Subsidiene er bare en av tre nye retningslinjer Paetongtarn annonserte.

– De vil bli gitt til husholdningene før Pheu Thais økonomiske politikk har lykkes, sier hun.

Subsidiene vil sikre at alle familier overlever den «økonomiske krisen» og sikre at de har nok penger til å leve med verdighet, sier Paetongtarn.

– Vi vil gi penger til familier midlertidig inntil vår politikk skaper en bærekraftig økonomisk bedring.

– De månedlige subsidiene vil sprøyte inn penger i økonomien, og som et resultat vil regjeringen kreve inn flere skatter, sier hun.

– Dette vil øke BNP og pengene til subsidiene vil komme fra høyere skatteinnkreving.

– En regjering med oss i spissen vil også utvikle blokkjedeteknologi for å forandre Thailand til fintech-huben til Asean, sier hun, med henvisning til Association of Southeast Asian Nations.

– Dette vil føre til at det etableres flere thailandske nyetableringen og små bedrifter kan skaffe midler fra investorer rundt om i verden.

– Blockchain-teknologi vil også føre til at bønder kan samle inn midler til fremtidig salg av avlinger og kunstnere og andre kreative mennesker kan også bruke teknologien til å selge produktene sine på nettet i alle verdenshjørner.

En Pheu Thai-regjering vil også lindre PM2,5-luftforurensning, hevdet hun.

– Luftforurensningskrisen er hovedsakelig forårsaket av branner i nabolandene og Thailand, sier Paetongtarn.

– En Pheu Thai-regjering vil forhandle med nabolandene for å kontrollere skogbranner og oppmuntre thailandske bønder til å gjøre avfall etter høsting om til kompost for gjødsel i stedet for å brenne det, sier Paetongtarn.

– En Pheu Thai-regjering vil også redusere avgiftene på miljøvennlige kjøretøy, la Paetongtarn til på dagens seanse.

Kilde: The Nation
RSS 
Stacks Image 820
Stacks Image 827
Stacks Image 834
Stacks Image 841

Slik ser du norsk TV i Thailand