BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Anutin er sterk motstander av å rekriminalisere cannabisInnenriksminister Anutin Charnvirakul står fast på sitt partis cannabispolitikk, og forpliktet seg tirsdag til å bremse presset for å få cannabis tilbake på narkotikalisten når saken kommer opp for Narcotics Control Board (NCB).

Bhumjaithai-partiets leder lovet å stemme "nei" når saken kommer opp til diskusjon i NCB. Han sa at han ikke ville tvinge innenriksministeren til å støtte ham i denne saken. Sekretæren ville ha en fri stemme.

Både Anutin og sektræren sitter i styret for NCB, som består av 36 medlemmer, som representanter for innenriksdepartementet. Styret ledes av statsminister Srettha Thavisin.

Å fjerne cannabis fra narkotikalisten var Bhumjaithais flaggskip i parlamentsvalget i 2019, og Auntin gjorde det mulig da han ble utnevnt til helseminister.

Han ble imidlertid utnevnt til innenriksminister da den nåværende koalisjonsregjeringen ble satt sammen, og helsedepartementet gikk til Somsak Thepsutin fra Pheu Thai-partiet, som tar til orde for en reversering av politikken.

– Hvis det blir en omrokkering i regjeringen og Bhumjaithai-partiet får sjansen til å styre helsedepartementet, vil jeg fjerne cannabis fra narkotikalisten igjen, fordi det er partiets flaggskip, sa Anutin til journalister i regjeringskvartalet.

Han advarte også mot at en rekriminalisering av cannabis ville svekke investorenes tillit til landet, som skremmes av den skiftende politikken som følger med hver nye regjering.

– Investorer trenger politisk stabilitet, sa han.

Forslaget om å gjenkriminalisere cannabis som et narkotisk stoff har støtte. Det møter også motstand fra interessegrupper, som hevder at cannabis har mange helsefordeler og er mye tryggere enn alkohol og tobakk, som er lovlig og lett tilgjengelig.

En helsekomité som har som oppgave å kontrollere illegale rusmidler, stemte fredag med flertall for å få cannabis og hamp omklassifisert som narkotika, og dette vil tre i kraft 1. januar, ifølge Surachoke Tangwiwat, assisterende statssekretær for folkehelse.

Komiteen forventes å levere sin rapport til NCB denne uken.

– Hvis Office of the Narcotics Control Board er enig i vår konklusjon, vil neste skritt være at Food and Drug Administration endrer alle cannabisrelaterte lover og setter opp kriterier for hvordan plantene kan brukes.

– Alle relaterte lover bør endres før 1. januar, og det er tidsrammen vi forventer for at denne loven skal tre i kraft, sier Dr. Surachoke.

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand