BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Utforsk Thailand med 14 togturer på ni strekninger



Thailands statsjernbane (SRT) åpner fra og med mandag for bestillinger for turister på det spesielle turismetoget Kiha 183, som skal kjøre 14 turer på ni ruter.

De 14 helgeturene vil være tilgjengelige fra mai til juni i år, og at de vil omfatte endagsturer og overnattingsturer.

Turene i mai vil gå langs vindstiene, mens turene i juni vil gå under skyfri himmel for å besøke skoger og blomsterhager.

SRT sier at interesserte turister kan bestille turene fra kl. 8.30 på mandag. Hver tur har et begrenset antall på 202 plasser.

Prisen inkluderer togbilletter, billetter til klimatiserte busser ved behov, inngangsbilletter til de ulike stedene på hver tur, mat og drikke samt ulykkesforsikring.

Turister kan bestille turene på jernbanestasjoner rundt om i landet eller via SRTs online-bestillingssystem, D-Ticket-plattformen.

Turene er: 

Første og andre tur: Det er endagsturer 4.-5. mai til "Unseen Saraburi" for 1 499 baht. Turistene vil bli tatt med til Wat Tham Phra Phothisat, Sang Suk Market, Ruam Sang Community, Khao Noi Phra Phutthabat Temple, Hor Namasikarn og noen andre kulturelle, usynlige turiststeder.

Tredje tur: Den såkalte "Night Run on the Beach"-turen går med overnatting 11.-12. mai til Chonburi-provinsen. Turistene blir med på "Night Run on the Beach" (Doraemon Run). Turen koster 3.999 baht per person.

Fjerde og femte tur: Dette er endagsturer 18.-19. mai til Chachoengsao-provinsen. Turistene får en båttur for å observere levesettet i lokalsamfunnene ved Bang Pakong-elven, og de blir tatt med til Wat Veerachote Thammaram og besøker også glasskapellet midt i elven. Prisen er 1.499 baht per person.

Sjette tur: Dette er en overnattingstur til Phetchaburi-provinsen 25.-26. mai. Turistene skal besøke Mrigadayvan-palasset og vise respekt for Phetchaburis hellige "phya naga"-bilde, som er 31 meter høyt, to meter bredt og 227 meter langt ved Wat Tham Change i Tambon Khao Yai i Cha-am-distriktet. Turistene kan også sykle, bade i havet og leke med bananbåter. Prisen er 3.999 baht per person.

Syvende og åttende tur: Dette er en endagstur til Lopburi-provinsen 1.-2. juni. Turistene får besøke en skog av harpikstrær og bli med på gjenplanting av trærne. De får også være med på å bygge reir til parakitter, lære om levemåten til et samfunn av laotiske etterkommere og besøke et museum. Prisen er 1.499 baht.

Den niende turen: Dette er en overnattingstur til provinsene Chachoengsao og Nakhon Nayok 8.-9. juni. Turistene skal besøke Nang Rong-fossen, rafte og besøke Khun Dan Prakanchon-dammen. De skal også besøke Chong Lom-fossen for å se sommerfugler og besøke Tham Wong Manee Maha Nagaraj-hulen. Prisen er 3.999 baht per person.

10. og 11. tur: Denne endagsturen til Prachinburi-provinsen er planlagt 15.-16. juni. Turistene får være med på å plante skog, besøke Wat Kaew Phichit og Prachinburi-museet samt Khao Eto nasjonalpark. De får besøke lokalsamfunn for å smake på mat og kjøpe suvenirer og landbruksprodukter. Prisen er 1.499 baht.

12. tur: Denne overnattingsturen til Prachuap Khiri Khan-provinsen finner sted 22.-23. juni. De besøkende får bade på Suan Son Pradipat-stranden, besøke Rajabhakti-parken og hilse på Wat Huay Mongkol. De kan også besøke Khao Tao-reservoaret, som er det kongelige vanningsprosjektet til kong Rama IX, og besøke Cicada-markedet. Prisen er 3.999 per person.

13. og 14. tur: Dette er endagsturer til Ayutthaya-provinsen 29.-30. juni. Turistene får være med på skogplanting og risplanting samt besøke Ayutthaya-museet. De kan også besøke læringsprosjektet Father's Home Sufficiency Economy, ta en båttur til Wat Yai Chai Mongkol-tempelet og sjekke inn på den japanske kirkegården. Prisen er 1.499 baht per person.

Oversatt fra The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand