BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 745

Phuket innfører "gult og rødt kort" for "dårlige utlendinger"Immigrasjonen på Phukets har lansert et "rødt kort"-system der utlendinger som er skyldige i to lovbrudd vil bli deportert fra landet

Generalmajor Prapansak Prasansuk, sjef for immigrasjonens region 6, som fører tilsyn med Phuket Immigration Service, kunngjorde det nye systemet 1. mars, ifølge en rekke thailandske medier.

I henhold til kortsystemet vil en utenlandsk borger få "gult kort" for det første lovbruddet.

– Utlendingen vil bli gitt en offisiell advarsel og vedkommende ambassade i Thailand vil bli varslet, sa generalmajor Praphansak.

Etter at den utenlandske borgeren reiser hjem etter endt opphold vil vedkommende bli nektet innreise for neste besøk til Thailand. Begrunnelsen vil være basert på at utlendingen har begått en ulovlig handling, som «skapte plager» eller «oppførte seg slik at han utgjorde en fare for samfunnet». Hvor lenge en innreisenekt eventuelt varer er ikke kjent.

Hvis utlendingen blir funnet skyldig i et annet lovbrudd i løpet av samme oppholdsperiode, vil tillatelsen til å oppholde seg i Thailand bli tilbakekalt.

– Utlendingen vil bli deportert og sendt tilbake til hjemlandet, sa generalmajor Praphansak.

Imidlertid, avgjørende for politikken som ble kunngjort, ble det ikke spesifisert hvilket nivå eller type lovbrudd eller "ulovlig handling" som ville bli betraktet som første eller andre lovbrudd.

Det skal bemerkes at de typer lovbrudd som ble nevnt på pressekonferansen var trafikklovbrudd, som å ikke bruke hjelm når du kjører motorsykkel, ikke ha førerkort og farlig kjøring.

På pressekonferansen for 16 dager siden ble arrestasjonene av utlendinger som ble tatt for å bryte loven som en del av "Phuket No Crime"-kampanjen stolt vist fram.

Tallrike høytstående tjenestemenn fra den lokale myndigheter, inkludert lokale avdelinger for transport, arbeidskraft og til og med utdanning, var til stede.

Phukets viseguvernør Anupap Rodkwan Yodrambam var til stede som hovedrepresentant for provinsadministrasjonen. Phuket provinspolitisjef generalmajor Sermphan Sirikong var også til stede, men merkelig nok ble ikke nevnt i den offisielle rapporten om arrangementet.

Pressekonferansen fokuserte på hvilke tiltak politiet hadde tatt mot utlendinger, med forsikringer om at arrestasjonen av slike utlendinger var av største betydning for sikkerheten til folk på øya og for å holde Phuket et turistmål i verdensklasse.

Arrestasjonen av to russere mistenkt for ran ved bruk av kryptovaluta og arrestasjonen av franske statsborgere for hensynsløs kjøring, kjøring uten hjelm og kjøring uten sertifikat som kreves for å betjene et kjøretøy i Thailand, ble stolt rapportert.

Sjef for immigrasjonstjenesten på Phuket, oberst Thanet Sukchai, oppfordret alle til å rapportere ulovlige handlinger begått av utlendinger.

– Phukets immigrasjonstjeneste har satt en standard for å sjekke, undertrykke og arrestere utlendinger som begår forbrytelser i forskjellige områder, inkludert overvåking av de med arrestordre fra hjemlandet, sa Phuket immigrasjonstjenestesjef.

– Hvis noen ser eller vet om lovbrudd fra utlendinger, vennligst rapporter det til Phuket Immigration, la oberst Thanet til.

Politiet fokuserte på å fange «dårlige farangs» på øya, og på pressekonferansen nevnte ikke politiet noen etiske tiltak mot noen av dets egne offiserer for å ha engasjert seg i kriminell aktivitet, inkludert en Chalong-politimann som prøvde å presse 5000 baht fra en utenlandsk turist for ulovlig å ha kjørt motorsykkel gjennom Chalong-undergangen.

Landets immigrasjonsmyndigheter har godkjent "rødt kort"-systemet lansert av Phuket Immigration for å deportere utlendinger som er tatt for å bryte loven.

– Systemet skal imidlertid ikke innføres over hele landet, sa Phuket immigrasjonssjef Thanet Sukchai til Phuket News 7. mars.

Kilde: Pattaya Today - The Phuket News
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand