BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Thailandske- og nordiske myndigheter enige om bedre avtale for bærplukkere



Representanter fra thailandske myndigheter har hatt samtaler med nordiske myndigheter om menneskehandel og lovet å presse på for flere reguleringer knyttet til bærplukkere.

Samtalene ble ledet av visepolitimester Surachate Hakparn og inkluderte representanter fra det thailandske arbeidsdepartementet, tollavdelingen, frivillige organisasjoner for menneskehandel og relaterte sektorer, skriver Bangkok Post.

Bekymringer over arbeidsforhold for bærplukkere i Sverige
Christian Froden fra svensk politi, reiste bekymringer over arbeidsmengden til thailandske bærplukkere i Sverige. Etter en rekke klager angående urimelige kontraktsvilkår fra thailandske arbeidere, kunngjorde Wannarat Srisuksai, visestatssekretær i Arbeidsdepartementet, at departementet aktivt undersøker thai-nordiske arbeidskontrakter.

Klager på tvangsarbeid og urettferdig lønn
En rekke bærplukkere klagde på tvangsarbeidsforhold og urettferdig lønn til Arbeidsutvalget i oktober. I klagene ble det hevdet at arbeiderne var overarbeidet og jobbet minimum 10 timer om dagen i minst tre måneder, og de ble underbetalt. Problemet har vart i minst ni år og skal ha rammet minst 50 arbeidere.

Etter forhandlinger mellom arbeidsdepartementets generaldirektør og representantene for thailandske rekrutterere og bærdistributører ble det bestemt at arbeiderne skulle ha minst 30.240 baht (ca 9500 svenske kroner) i inntekt igjen etter reisefradrag og kost/losji. Beløpet ble beregnet fra den garanterte månedlige minsteinntekten på 23.183 svenske kroner, eller 81.372 thailandske baht, en standardlønn avtalt av både thailandske og svenske tjenestemenn.

Økt fokus på menneskehandel i Thailand
Surachate rapporterte om flere tilfeller av netthandel med barnesex som nylig ble raidet av politiet. På grunn av en økning i menneskehandel ble Thailand i fjor flyttet opp til Tier 2 fra Tier 2 Watchlist i USAs 2022 Trafficking in Persons (TIP) Report.

Han nevnte også Thailands arbeid med å takle svindelrelatert handel, spesielt callsentre. Men han mente internasjonal koordinering fortsatt manglet siden disse svindlerene stort sett var basert i nabolandene.

Kilde: Bangkok Post

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand