BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Kinesiske tiggere i Bangkok skal etterforskesMinister for sosial utvikling og menneskelig sikkerhet, Varawut Silpa-archa, har beordret en hasteundersøkelse av de mange kinesiske tiggerne i Bangkok for å avdekke om det er snakk om internasjonal menneskehandel.

– Saken kan bli en sensitiv og internasjonal sak ettersom den kvinnelige tiggeren er kinesisk, og derfor må etterforskerne finne ut om hun blir utnyttet, sier Varawut.

De kinesiske tiggernes tilstedeværelse ble kjent etter at en aktivist, kjent som Kan Chompalang, fikk politiet til å arrestere den kvinnelige tiggeren og fem andre som tigget foran et kjøpesenter i Pinklao i helgen.

Den kvinnelige tiggeren hadde mange alvorlige sår i ansiktet og deformerte fingre. Alle de pågrepne tiggerne var kledd i thailandske skoleuniformer. En veske med 20 baht sedler ble beslaglagt, og det antas at hun hadde et samlet beløp på rundt 10 000 baht.

Ifølge Kan har noen fortalt ham at tiggere med deformert utseende har blitt observert andre steder i Bangkok, blant annet i Pratunam. Han tviler på at tiggerne ble flyttet fra sted til sted.

En selger foran kjøpesenteret forteller at gruppen kom for å jobbe der tidligere i år.

Kilde: Thai PBS
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand