BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Tidligere hustaler funnet skyldig i ulovlig okkupasjon av skogområder



THAI NEWSROOM: Den tidligere hustaleren i Representantenes hus, Supachai Bhosu, er funnet skyldig i ulovlig okkupasjon av skogområder i Nakhon Phanom, noe som offisielt anses som et alvorlig brudd på politikernes etiske regler.

Generalsekretær Niwatchai Kasemmongkol i den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen sa i dag at Supachai feilaktig hadde hevdet å være i besittelse av 'Nor Sor 2'-papirer til bruk i forbindelse med den ulovlige okkupasjonen av 220 rai av Dong Patai-skogen, som han hadde omgjort til gummiplantasjer i Tha Uthane-distriktet i sin nordøstlige hjemprovins de siste tiårene.

Supachai hadde ikke bare okkupert skogsområdene på ulovlig vis, men også hindret lokale landsbyboere i å gjøre det samme, om enn på lovlig vis.

NACCs tiltale mot Supachai, som er begrunnet med alvorlige brudd på politikernes etiske regler, vil bli sendt videre til Høyesterett for behandling.

Den tidligere nestlederen i Representantenes hus/tidligere landbruks- og kooperativminister/tidligere parlamentsmedlem i Nakhon Phanom stilte forgjeves til valg for Bhumjaithai, som de facto ledes av partileder Newin Chidchob, ved parlamentsvalget i fjor.

Øverst: Tidligere nestleder i Representantenes hus, Supachai Bhosu. Foto: Thai Rath

RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand