BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Thailand tillater bruk opium og sopp til medisinske formål



Folkehelsedepartementet har åpnet for bruk av opium og sopp med psykedeliske egenskaper til medisinsk behandling og forskning.

Tillatelsen til bruk av de to kategori 5-stoffene ble kunngjort i et direktiv fra departementet som ble publisert i Royal Gazette på tirsdag.

Direktivet, som ble undertegnet av helseminister Cholnan Srikaew, trådte i kraft onsdag.

Direktivet omtalte opium og psilocybinsopp, bedre kjent som «magic mushrooms « på grunn av sine hallusinogene effekter når de spises, som narkotika på kategori 5-listen, som ikke er ekstrakter av marihuana og hamp.

Tidligere har departementet fjernet kratom, marihuana og hamp fra kategori 5-listen, slik at kun opium, magiske sopper og ekstrakter fra marihuana og hamp med THC (tetrahydrocannabinol) høyere enn 0,2 % står igjen som narkotika på listen.

I direktivet heter det at helsedepartementet har bestemt at stoffene på listen over narkotika i kategori 5, bortsett fra marihuana og hampekstrakter, bør tillates brukt til medisinske formål og til medisinsk forskning.

Som et resultat av dette påberopte helseministeren seg artikkel 24 og artikkel 58 i narkotikalovgivningen for å tillate bruk av magisk sopp og opium til medisinsk behandling og forskning.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand