BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Voldsom vind og haglbyger forårsaker enorme skader i to provinser



Haglstormer skapte kaos i Uttaradit- og Nong Bua Lamphu-provinsene fredag kveld, og forårsaket strømbrudd og skader på hundrevis av hus.

Uttaradit-sykehuset måtte flytte pasientene ut av en sykehusavdeling etter at glassvinduene ble knust av sterk vind, slik at regnvann trengte inn, melder The Nation

Et lokalt durianmarked i Uttaradits Muang-distrikt, som hadde åpnet for bare tre dager siden, ble alvorlig skadet av stormen. Mange telt og boder ble ødelagt.

Durian-selgeren Kanpirom Dapa sa at mer enn 50 boder ble "knust" av stormen, og la til at hennes investering på 50.000 baht i durianbutikken var borte.

– Dette er den kraftigste stormen jeg har sett i løpet av 50 år av mitt liv. Det er virkelig skremmende", sier hun.

Det ble rapportert om haglstormer i Muang- og Laplae-distriktene i den nordlige provinsen. Mange hus i kommunen ble skadet av sterk vind.

Strømstolper som falt ned under uværet, førte til strømbrudd i store deler av byen.

I den nordøstlige provinsen Nong Bua Lamphu rammet kraftige regnskyll og haglbyger fire distrikter - Na Klang, Suwan Khuha, Si Boonruang og Non Sang - og rammet mer enn 750 husholdninger.

En innbygger ble skadet, ifølge lokale tjenestemenn.

Takene på mange hus ble blåst bort av den kraftige vinden, som også veltet strømstolper og kuttet av høyspentledninger, noe som førte til omfattende strømbrudd.

Lokale innbyggere sa at de aldri hadde opplevd så sterke stormer før. En huseier ved navn Kongsi rapporterte at han hadde sett hagl "så store som knyttneven min", og la til at noen av dem gikk gjennom taket på huset hennes.

Kampa, en annen lokal innbygger, sa at taket på huset hennes ble fullstendig blåst bort av en kraftig virvelvind: – Jeg har aldri sett en så sterk vind i hele mitt liv. Det var skremmende, sier hun.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand