BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

AOT får grønt lys for 'flyplassby' ved Suvarnabhumi flyplass



Airports of Thailand vil fortsette sin planlegging om å bygge en flyplassby på et 11 mål stort areal ved siden av Suvarnabhumi flyplass i Bangkok.

Det lar seg muliggjøre nå som innenriksdepartementet har endret sonekoden i Samut Prakan slik at AOTs planer kan fortsette.

Innenriksdepartementet publiserte nylig en kunngjøring i Royal Gazette som sa at de har gitt godkjent bruk av jordbruksland rundt Suvarnabhumi flyplass i Samut Prakan utenfor Bangkok til infrastruktur og bygninger. Det sier AOT-president Nitinai Sirismatthakarn.

AOT vil starte prosjektet med å åpne for bud fra entreprenører for å bygge en bro og vei fra flyplassen til det 11 mål store området, samt installere grunnleggende infrastruktur, inkludert vann- og strømkabler i rør.

Etter at dette er gjennomført vil AOT velge et privat selskap for å utvikle «flyplassbyprosjektet» som et knutepunkt for handel med landbruksprodukter, et esportsenter.

Det vil også bli bygget lager for nettleverandører og importerte varer.

– Flyplassbyen vil øke potensialet til Suvarnabhumi, heter det fra AOT.

Prosjektet ble først stanset siden Samut Prakan forbød bruk av jordbruksland for å bygge bygninger og infrastruktur.

AOT forventer at flyplassbyprosjektet vil øke inntektene til AOT fra 43 % til 50 % uten fly, sier AOT.

AOT-nestleder Kirati Kitmanawat sa at det vil ta omtrent et år å bygge infrastrukturen, og når den er fullført, vil AOT vurdere forslag fra private selskaper om å utvikle flyplassen.

Kirati sa at AOT søker tillatelse fra Civil Aviation Authority i Thailand til å overta tre flyplasser: Udon Thani, Buri Ram og Krabi flyplasser.

AOT forventer å få grønt lys for å betjene de innen midten av dette året.

Udon Thani og Buri Ram flyplasser vil bli oppgradert til luftfartsknutepunkter for Nordøst for å lette direkteflyvninger til Laos og Kambodsja, mens Krabi flyplass vil bli oppgradert til en internasjonal flyplass av samme standard som Phuket internasjonale lufthavn, sier Kirati.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand