BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

2. fase av jernbanen mellom Thailand og Kina får grønt lys



Styret i State Railway of Thailand har godkjent andre fase av det thailandsk-kinesiske lyntogprosjektet fra Nakhon Ratchasima til Nong Khai med en total investering på 341,35 milliarder baht.

Prosjektets andre fase ble godkjent torsdag.

Prosjektet er resultatet av et samarbeid mellom myndighetene i Thailand og Kina. Det skal bygge et jernbanesystem som forbinder Bangkok og Nong Khai over en strekning på 607 km. Den andre fasen vil strekke seg 357,12 kilometer fra Nakhon Ratchasima til Nong Khai.

Strekningen er todelt og består av en 202,48 kilometer lang høybane og en 154,64 kilometer lang jernbane på bakkenivå. Det blir fem stasjoner langs ruten: Bua Yai, Ban Phai, Khon Kaen, Udon Thani og Nong Khai.

SRT vil nå sende prosjektet til transportdepartementet, som vil legge det frem for regjeringen for godkjenning i løpet av året.

Prosjektets anleggsarbeid forventes å ta fire år, mens byggingen av det elektriske skinnesystemet vil ta fem og et halvt år. Togtjenesten vil bli satt i drift i 2031.

Foreløpig er prosjekteringsarbeidet for prosjektets andre fase fullført. Rapporten om miljøkonsekvensutredningen (EIA) ble godkjent i februar.

Øverst: desember 2017 griper daværende statsminister Prayut Chan-o-cha, sjette fra venstre, en spade og deltar i en seremoni for å offisielt starte byggingen av den thailandsk-kinesiske høyhastighetsjernbanen ved Mor Lak Hin i Pak Chong-distriktet i Nakhon Ratchasima. (Foto: Wichan Charoenkiatpakul)

Oversatt fra Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand