BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Hua Hin-student vant topppremie i nasjonal engelskkonkurranse



En student fra Hua Hin snakket nylig seg frem til seier i en nasjonal engelskkonkurranse.

Emily Pairin Hart, 12, endte på første plass foran studenter fra hele Thailand i kategorien ‘Impromptu Speech’ på den 70. Student Arts & Crafts Competition, som ble holdt i Ratchaburi i slutten av januar.

Studentkunst- og håndverkskonkurransen er et årlig arrangement i regi av Kunnskapsdepartementet for å stimulere til utvikling av både lærere og elever innen kunst og kreativitet.

Konkurransen tiltrekker seg studenter fra hele landet, med deltakere som konkurrerer i ulike kategorier, inkludert matematikk, naturfag og teknologi og musikk.

Emily, som går på Beaconhouse Yamsaard School i Hua Hin, fikk bare fem minutter på seg til å forberede en fem minutters tale foran et dommerpanel.

Dommerne var imponert over hennes improviserte tale om temaet «ting hun liker ved seg selv».

Hennes trygge levering og gjennomtenkte respons gjorde at hun skilte seg ut fra de andre deltakerne, og sikret henne topplasseringen i konkurransen.

Emily kom gjennom tre runder for å nå finalen.

Under den første og andre runden, som fant sted i desember og begynnelsen av januar, måtte hun holde improviserte taler om hjemprovinsen hennes, Prachuap Khiri Khan, mens hun i tredje runde av konkurransen måtte snakke om noen av de forskjellige stedene hun hadde besøkt i provinsen.

Det var etter dette at Emily ble valgt til å representere Prachuap Khiri Khan på den nasjonale finalen.

Emily sa før konkurransen at hun var litt skeptisk til å delta, men bestemte seg for å delta fordi hun trodde det ville være morsomt.

Som en del av forberedelsene til konkurransen sa Emily at hun diskuterte en rekke emner med engelsklæreren sin, som var veldig støttende for at hun deltok i konkurransen.

Hun la også til at hun ikke fant konkurransen "så vanskelig", men innrømmet at hun virkelig ønsket å "vinne Nationals for å gjøre lærerne hennes stolte" av henne.

Emily sa at så snart hun fant ut at hun hadde vunnet konkurransen, var det første hun gjorde å fortelle bestevennene sine, Fyona og Chelsea, som var «så glade i henne», etter å ha vært veldig støttende i oppkjøringen til konkurranse.

Emily beskrev seg selv som en snakkesalig person og en god foredragsholder og sa at disse egenskapene åpenbart var nyttige når man deltar i en muntlig konkurranse.

For andre studenter som deltar i talekonkurranser, hadde Emily dette rådet: «Bare vær deg selv og prøv å ikke bli for stresset av det. Det er også viktig å tenke før du snakker».

Emily sa også at det å lage noen vitser under talen er bra for å "lette stemningen".

Utenfor skolen sa Emily at hennes viktigste hobby er å spille basketball, som representerer "sannsynligvis hele livet hennes".

Kilde: Hua Hin Today - Paul Laffisse
RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand