Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Eks-modell (30) pågrepet for investeringssvindel på nettet



Politiet har arrestert en tidligere modell som de mener orkestrerte en investeringssvindel på nett og skal ha tusket til seg over 100 millioner baht fra sine ofre. Det var utstedt ikke mindre enn 11 arrestordre over hele landet på henne.

– Den 30 år gamle ex-modellen, Wetika Jaija, ble arrestert i en bolig i San Sai i Chiang Mai i dag, sier landets svar på norske Økokrim, Economic Crime Suppression Division (ECD).

Hun er siktet for å ha skaffet seg lån på falskt grunnlag, svindel og falske data.

Politet sier at 30 åringen skal ha lokket sine ofre til å investere i et Ponzi-opplegg, og hevdet at hun hadde vunnet en handelskonkurranse i verdensklasse. Hun la ut bilder av luksusvarene, bilene og huset på sine Facebook-side sin for å tiltrekke folk til å investere.

Ofrene ble "garantert" en 100 % avkastning på investeringen. I startfasen skal hun ha utbetalt regelmessig utbytte. Imidlertid skal hun ha sluttet å betale avkastningen og avsluttet alle sine sosiale profiler - og sider.

– Over 100 personer har overført pengene sine til Wetika. Skaden ble estimert til å være minst 100 millioner baht, sier politiet i dag, torsdag.

Wetika avviser alle anklagene under avhør. Politiets dokumenter viste imidlertid at det er utstedet ikke mindre enn 11 arrestordre på henne i forskjellige provinser, inkludert Chiang Mai, Phitsanulok, Pathum Thani, Tak, Sa Kaeo og Chiang Rai.

Politet sier at når folk blir tilbudt en investeringsmulighet, må de se om virksomhetene er lisensiert av Securities and Exchange Commission. De advarer også mot investeringer som lover uvanlig høy avkastning.

Kilde: Bangkok Post
RSS 
Stacks Image 797