BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Slår ned på ulovlig fyrverkerisalg på Patong Beach



Patong Beach på Phuket har de siste dagene opplevd en økning i politiets aktivitet for å sette en stopper for ulovlig handel med og bruk av fyrverkeri. Initiativet, som startet 1. mai, har allerede ført til arrestasjon av tre personer, deriblant en statsborger fra New Zealand.

Patong-politiet har systematisk gjennomført inspeksjoner langs stranden siden begynnelsen av mai. Hovedmålet er å slå ned på ulike ulovlige aktiviteter, særlig salg og bruk av fyrverkeri, skriver The Thaiger.

De to første arrestasjonene ble gjort 2. mai, etter en inspeksjon som fant sted kvelden før. En lokal innbygger ble pågrepet i nærheten av Baan Laimai Beach Resort & Spa den 1. mai.

Ved pågripelsen ble mannen funnet i besittelse av et utvalg på over 20 ulike typer fyrverkeri, som han angivelig hadde til hensikt å selge. Han ble satt i politiets varetekt og siktet for uautorisert salg av pyroteknikk.

Natt til torsdag arresterte politiet en person fra New Zealand. Mannen ble pågrepet i nærheten av Banana Walk og hadde ulike former for fyrverkeri i sin besittelse. Han ble deretter siktet for ulovlig oppskyting av fyrverkeri og for å ha forårsaket ordensforstyrrelser.

Kontrollen fortsatte natt til 2. mai og i går, og resulterte i arrestasjonen av en annen thailandsk statsborger som ble funnet i nærheten av Holiday Inn Resort. Vedkommende ble funnet med seks sett fyrverkeri, angivelig for salg, uten de nødvendige tillatelsene.

Kampanjen pågikk fra i går kveld til i dag, og politiet gjennomførte ytterligere inspeksjoner på stranden sammen med frivillige fra turistpolitiet. Selv om det ikke ble oppdaget flere ‘fyrverkerisyndere’, beslagla politiet flere strandstoler som var satt opp ulovlig på offentlig eiendom.

Patong politistasjon har erkjent at deres innsats ikke bare er fokusert på fyrverkeri, men inkluderer en rekke overtredelser, som ulovlig salg av alkoholholdige drikkevarer og uautorisert oppstilling av stoler og bord på stranden.

Kilde: The Thaiger
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand