BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 899

Spekulasjonene blomstrer om hvor ‘Kamnan Nok’ egentlig befinner segMysteriene rundt varetektsfengslingen av den dømte tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra har også fått mange til å tvile på om Praween Chanklai, også kjent som "Kamnan Nok", hovedmistenkt for drapet på en politibetjent, virkelig sitter fengslet i Bangkok varetektsfengsel.

I mange kommentarer på sosiale medier kreves det at kriminalomsorgen legger frem håndfaste bevis på at Praween virkelig befinner seg i fengselet.

Andre hevder at den fengslede mannen er en dobbeltgjenger av Praween.

Svært mange sier at de ikke tror på landets rettssystem, ut fra en lokal oppfatning om at fengsel bare er for de fattige, ettersom rike mennesker, som Thaksin, og innflytelsesrike personer, som Praween, får ‘spesialbehandling’ og slipper å sitte i fengsel.

Spekulasjonene om hvor Praween faktisk befinner seg, har gått viralt, noe som har tvunget kriminalomsorgen til å dementere dette offentlig.

Departementets generaldirektør Ayuth Sintoppant gjentok at Praween definitivt sitter i varetekt.

Dessuten sa han at personen i fengselet definitivt er Praween, ettersom departementet sammenlignet fingeravtrykkene hans med innenriksdepartementets database.

– Praween sitter nå i karantene, før han blir sendt til cellen sin, sa generaldirektøren, og la til at besøk fra kona og barna hans er tillatt.

Mongkolkit Suksintharanon, et tidligere parlamentsmedlem for ‘Thai Civilised party’, skrev på sin Facebook-side at han planla å sende en forespørsel til justisministeren i dag, mandag, og be om en ny sjekk av fingeravtrykkene til mannen i fengselet, for å verifisere at han er Praween. 

Les også: Thainytt 17. september: Partileder spør: – Ble en «stand-in» arrestert for politimordet?

Mange mener at det er på grunn av hans penger og makt at den straffedømte Thaksin får lov til å motta medisinsk behandling utenfor fengselet.

De lurer til og med på om Thaksin nå oppholder seg i sitt hjem og ikke på sykehuset. Kriminalomsorgen har nektet å utlevere bilder av Thaksin på sykehuset med henvisning til personvernet.

Derfor har ingen andre enn familien, politiet, fengselspersonalet og sykehuspersonalet sett Thaksin eller sett bilder av ham siden den høyprofilerte hjemkomsten fra selvvalgt eksil 22. august.

Kilde: Thai PBS
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand