BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Intensivavdeling på Bangkok-sykehus er fult av korona-pasienter



Siriraj Piyamaharajkarun-sykehuset i Bangkok kunngjorde på sin Facebook-side i går (fredag) at alle sykehussengene på intensivavdelingen (ICU) og sykehusavdelingen (IPD) er fullt okkupert av korona-pasienter.

Sykehuset sa også at det fortsatt er flere korona-pasienter på akuttmottaket, som venter på å bli overført til andre sykehus, samtidig som de beklager situasjonen til offentligheten for inntrufne.

Sykehusets kunngjøring sammenfaller med en advarsel i går fra Dr. Nitipat Jiarakul, sjef for avdelingen for luftveissykdommer og tuberkulose ved Det medisinske fakultet ved Siriraj sykehus, om at korona-smitten er på full fart med et comeback, med så mange som 20.000-40.000 nye smittetilfeller daglig, omtrent 20 ganger mer enn smittehastigheten i april.

Ifølge Dr. Nitipat har innleggelser på sykehus økt til rundt 400 om dagen, fra rundt 20 i april, og av disse lider 5 % av lungeinfeksjoner og halvparten av dem er døde.

Dødstallet steg også 20 ganger, til rundt 66 i uken nå i stedet for bare 4 i april.

Halvparten av disse dødsfallene var direkte knyttet til en korona-smitte og den andre halvparten til en gjenoppblomstring av komorbiditeter, som nyresykdom, emfysem og hjertesykdommer.

Dr. Thira Woratanarat, ved Det medisinske fakultet ved Chulalongkorn University, skriver i sitt Facebook-innlegg i dag at Omicron XBB.1.5-undervarianten fortsatt står for 53,8 % av nye infeksjoner i USA, men frekvensen synker jevnt og trutt. ettersom Omicron XBB.1.16-subvarianten øker jevnt, og utgjør 15,1 % av alle infeksjoner, fulgt av 11,8 % av XBB.1.9.1-subvarianten og 6,1 % av XBB.1.9.2.

Han avslørte at minst 180 av over 1800 medisinsk personell som deltok på en konferanse arrangert av US Centers for Disease Control (CDC) i april ble funnet å være koronaskittet, fordi de fleste av de ikke hadde brukt ansiktsmasker.

CDC har utstedt et råd for folk som deltar på arrangementet i juni, og ber dem om å ha sine "egne høykvalitetsmasker og, om mulig, også å ha med seg testsett."

Denne uken omkom en eldre nordmann i Phethaburi-provinsen i Thailand av korona.

Kilde: Thai PBS
RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand