BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Utenlandsk turist omkom på toppen av Doi Inthanon i Chiang Mai



En utenlandsk statsborger omkom i går på vei til Thailands høyeste fjell, og mistanken snudde raskt til de høye temperaturene og den alvorlige luftforurensningen i den nordlige provinsen Chiang Mai.

Mannen, hvis nasjonalitet ennå ikke er bekreftet, mistet bevisstheten søndag ettermiddag på en parkeringsplass på Doi Inthanon hvor han var på vei med en turgruppe i en minivan.

Han ble funnet rundt klokken 13.00, og forsøk på gjenopplivning var mislykket. Kroppen hans ble sendt til Chom Thong-sykehuset i Chiang Mai for obduksjon.

Selv om dødsårsaken ikke er umiddelbart klar, antas det at han hadde underliggende helsetilstander.

Søndag hadde Chiang Mai den verste luftforurensningen i verden, sammen med høy luftfuktighet og varme som forverret forholdene.

Leger i Chiang Mai har oppfordret innbyggerne til å avstå fra utendørsaktiviteter og bruke en luftrenser hjemme, spesielt hvis de har barn, eldre eller beboere med kroniske sykdommer hvis helse er i fare.

Svært fin forurensning kjent som PM2.5 kan bevege seg dypt inn i luftveiene og nå lungene. Eksponering for fine partikler kan forårsake kortsiktige helseeffekter som irritasjon av øyne, nese, svelg og lunger, samt hoste, nysing, rennende nese og kortpustethet.

Luftforurensningen holdt seg på usunne nivåer i Chiang Mai mandag, den ble ansett som usunn for sårbare grupper i Bangkok.

Kilde: BKK News Station
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand