BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå

Thailandske aktivister: – Beskyttelsen av sexarbeidere ligger hos neste regjeringMange thailandske aktivister hadde samling i går, torsdag, for å diskutere muligheten for loven om beskyttelse av sexarbeidere. Loven vil sikre at de som jobber i bransjen vil være beskyttet og ikke bli stigmatisert av samfunnet, heter det fra aktivist-gruppen.


De vil i hovedsak tillate prostitusjon i Thailand, en lenge omdiskutert sak og siden prostitusjon offisielt ikke eksisterer, men som er Thailands verst bevarte hemmelighet.

Møtet ble arrangert av Foreign Correspondents’ Club of Thailand (FCCT), med mål om å si til offentligheten at det er på tide at Thailand opphever prostitusjonslovene og sørger for verdighet til sexarbeidere.

Arrangementet ble deltatt av flere private organisasjoner samt representanter fra International Labour Organization. Gruppen sier at sexarbeidere bør anerkjennes som ansatte i stedet for kriminelle fordi handelen har eksistert siden tidenes morgen.

Lovene rundt det er imidlertid for arkaiske, siden de ikke har blitt revidert siden 1996, og dermed blir sexarbeidere ofte utnyttet, og noen søker alltid å dra nytte av sexarbeiderne.

Ved å vedta ny lovgivning som beskytter sexarbeidere, vil frivillig engasjement i sexhandel ikke lenger være straffbart, uttalte gruppen.

Loven, som nå venter på å bli foreslått for regjeringen, vil forhindre utnyttelse og styrke denne marginaliserte samfunnssektoren.

Aktivistgruppen oppfordrer den nye regjeringen til å prioritere saken og vedta de nødvendige reformene for å sikre sexarbeidernes sikkerhet og verdighet.

– Dette er en god lov som vil gjøre dette landet litt mer verdig, sier aktivistene.

Kilde: The Pattaya News

RSS 
Stacks Image 820
Stacks Image 827
Stacks Image 834
Stacks Image 841

Slik ser du norsk TV i Thailand