BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Over 40 grader: Ekstremt varm uke i vente



Thailands meteorologiske institutt melder om ekstremt varmt vær i nord, nordøst, det sentrale slettelandet og øst fra mandag til søndag, og temperaturen vil trolig nå en topp på 43 grader i nord på mandag.

Varmen skyldes et lavtrykk som forventes å bli liggende over regionene i nord, nordøst, midt og øst fra 22. til 28. april. Været forventes å bli svært varmt og overskyet.

Temperaturene kan komme opp i 43 °C i nord, 42 °C på det sentrale slettelandet, 41 °C i Stor-Bangkok, nordøst og øst og 40 °C i sør på mandag, opplyser værvarslingskontoret.

De råder alle til å avstå fra lengre utendørsaktiviteter om mulig.

Tordenvær er mulig i noen områder, forårsaket av sørøstlig og sørlig vind. Det var ventet regn i de lavere sørlige delene av landet på grunn av vestlige og nordvestlige vinder over Andamanhavet og sør, opplyser værvarslingskontoret.

Thailands nasjonale astronomiske forskningsinstitutt opplyste mandag at solen ville stå i senit over Bangkok, rett over solen når den ‘vandrer’ nordover, kl. 12.16 fredag.

Fredag blir imidlertid ikke nødvendigvis den varmeste dagen i hovedstaden i år. Ifølge instituttet er det andre faktorer som spiller inn, som nedbør, skydekke, monsunpåvirkning og varmeakkumulering.

Øverst: Det er varmt og overskyet, og solen er knapt synlig i Chiang Mai-provinsen mandag morgen. Det er meldt ekstremt varmt vær i de fleste områder denne uken. (Foto: Panumet Tanraksa)

Oversatt fra Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand