BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Rekordhøyt strømforbruk i Thailand lørdag



Thailands strømforbruk steg til rekordhøye nivåer i går, lørdag, da temperaturene steg over hele landet, noe som fikk myndighetene til gjentatte ganger å utstede helseadvarsler midt i et stigende antall dødsfall.

Det thailandske kraftforbruket nådde 36.356 megawatt sent lørdag, noe som overgikk mandagens nivå og satte landets rekord, ifølge energidepartementet.

Landets nordlige og nordøstlige regioner forventes å bli de varmeste i landet, med den høyeste temperaturen på 44 grader registrert i noen områder på søndag, ifølge det thailandske meteorologiske instituttet.

Folk er rådet til å holde seg i skyggen og unngå å jobbe lenge i solen. Ifølge helsedepartementet har antallet dødsfall relatert til varme steget til rundt 30 på landsbasis i år. Det kan sammenlignes med 37 varmerelaterte dødsfall i 2023, ifølge offentlige data.

Bangkoks varmeindeks, et mål på hvor varmt det føles når man tar hensyn til luftfuktigheten, ble søndag oppgitt til over 52 grader og ‘svært farlig’» ifølge et Facebook-innlegg fra storbyadministrasjonen, som oppfordret folk til å unngå utendørsaktiviteter.

Den samme advarselen har blitt gjentatt daglig siden 20. april, skriver Bangkok Post.

Den høyeste temperaturen som noensinne er registrert i Thailand, er 44,6 grader i både 2016 og 2023, ifølge det meteorologiske instituttet. 

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand