BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Forsikringsløs brite (32) må samle inn 650.000 kroner i sykehusregning



Jay Bridgehouse, 32 og fra Stockport, er alvorlig syk i Thailand etter en mc-ulykke. Donasjoner på nettstedet GoFundMe har nå samlet inn 21.000 pund (ca 270.000 kroner) i et forsøk på å få en hardt skadet brite tilbake til Storbritannia.

Den 32 år gamle briten ble hardt skadet etter at han kolliderte med en bil på Koh Samui. Pengene er nødvendig for å betale utestående sykehusregninger og en flybillett nå som familien har tømt alle kontoer og kredittkort og lånt fra venner.

Jay var på ferie i Thailand og lette etter jobb da den tragiske ulykken inntraff. Søsteren hans, Abbie, som har organisert GoFundMe-kampanjen, sier at 32 åringen nå puster ved hjelp av respirator og at totalen som de må betale er 50 000 pund (ca 650.000 kroner). Sykehusets talsperson sier at er utført nødoperasjoner, men hovedproblemet er hjerneskaden han er påført.

– Denne innsamlingen har vært ganske vellykket til dags dato, men det er ingen uttalelse fra familien om forsikring, sier forsikringsspesialist Duncan Webb til Pattaya Mail.

– Men siden Jay ikke hadde på seg en hjelm, vil forsikringsdekningen være minimalt eller ikke-eksisterende. Jeg foreslår at familien fortsetter å oppdatere Jays tilstand på GoFundMe, sier han.

Ifølge Pattaya Mai skal det nå være 63 kjente tilfeller av såkalt medisinsk nød i Thailand som har opprettet crowdfunding-forespørsler i løpet av de siste 12 månedene, inkludert et dusin fra Storbritannia.

For øyeblikket er ikke reise- eller sykeforsikring obligatorisk for reiser til Thailand, men uforsikrede må betale fullt ut for all behandling.

Thailandske sykehus påpeker at selv når utlendinger er teknisk forsikret, feiler kravene noen ganger siden forsikringenen ikke dekker betydelige operasjoner eller fordi den forulykkede har bruk alkohol eller narkotika før en eventuell trafikkulykke.

Hva som eventuelt dekkes av den nye innreiseavgiften som innkreves sammen med flybiletten fra i sommer er sålangt ikke kjent.

Kilde: Pattaya Mail

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand