BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Feiret bursdagen med pengeregn i SurinEn thailandsk buddhistmunk «steg opp i luften» med en kran og kastet 150.000 baht i kontanter til bursdagsgjestene hans ved et tempel i Surin-provinsen nordøst i Thailand tirsdag.

For å feire hans 46-årsdag og 24-år i munkedømmet, leide Phra Khru Phot Suwannarat en kran for å heise ham opp i det som ser ut som en boksering drapert i gardiner.

Munken fløy gjennom himmelen som Aladdin, og kastet 150.000 baht kontanter og andre godsaker ned i mengden av buddhister som var gjester på bursdagsfesten hans i Wat Suwannarat Phothiyaram-tempelet i Lamduan.

Til tross for at mye av moderne thailandsk buddhisme er sentrert rundt fortjeneste og penger, er det forbudt for munker akseptere eller eie penger. Thailandske munker har ikke lov til å ha en personlig rikdom siden det blir sett på som en hindring på veien til nirvana i Theravada-tradisjonen.

Men de fleste munker følger ikke regelen, ifølge en undersøkelse fra Chulalongkorn Universitys Center for Buddhism Studies, der de fleste munkene sier at de sparer penger og noen sier også at de bruker debet- og kredittkort.

Men Luang Phor Kaen skaffet seg rikdommen sin, og det er hyggelig å se ham gi den tilbake til samfunnet sitt, i en kreativ seremoni, skriver Bangkok One News.

Luang Phor Kaen er en ganske populær munk, med en Facebook-gruppe med disiplene hans som har fått over 19.000 medlemmer. Munken er kjent for sine veldedige donasjoner og godespråkkunnskaper i Khmer.

Kilde: Bangkok One News
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand