BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Thailandske banker upåvirket av to nylige amerikanske bankkonkurser



Thailands kommersielle banker og andre finansinstitusjoner har ikke blitt påvirket av de nylige feilene USAs Silicon Valley Bank og New York-baserte Signature Bank den siste uken, heter det fra regjeringshold i dag, mandag.

Regjeringens talsperson sier at statsministen har beordret regjeringens økonomiske team til å overvåke situasjonen nøye.

Ingen thailandske forretningsbanker eller finansinstitusjoner har investert eller engasjert seg i noen transaksjoner med de to amerikanske bankene, og virkningen til de to bankene er begrenset, i motsetning til vanlige kommersielle banker, og takket være rask intervensjon fra amerikanske regulatorer.

Ifølge en rapport fra Bank of Thailand på slutten av fjoråret utgjorde alle thailandske forretningsbankers BIS (Bank for International Settlements eller kapital til risiko-aktivaforhold) 19,4 %, med en likviditetsdekningsgrad (LCR) på 197,3 og beløpet på misligholdte lån på 2,73 %, mens NPL-dekningsgraden er på 171,9 %. Kredittforlengelse og innskudd er ikke konsentrert innenfor enkelte grupper, men spredt bredt.

Den strenge håndhevelsen av tiltak fra Bank of Thailand har resultert i styrkingen av det thailandske banksystemet og har gjort det mulig for thailandske forretningsbanker å takle de globale finans- og covid-19-krisen.

– Dessuten har Thailand sterke systemer på plass for å beskytte innskytere, gjennom opprettelsen av et fond på 124 milliarder baht, som garanterer innskudd på opptil 98 % av bankinnskudd, til en million baht per innskyter, sier regjeringens talsperson.

Kilde: Thai PBS
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand